De droom Dan. 2:24-35

In dit subforum bestuderen we de christelijke leer en praten we erover wat het betekent in ons leven.
In dit subforum geldt de Apostolische Geloofsbelijdenis.
:!: In dit subforum kunnen forummers meedoen en posten die daarvoor toestemming hebben.
Moderatie: het moderatieteam
Forumregels
Afbeelding
» viewtopic.php?f=120&t=4024
Daar vind je de richtlijnen en informatie over
hoe de toelating om hier te posten geregeld is.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wouter
Berichten: 86
Lid geworden op: 05 sep 2020, 08:30
Man/Vrouw: M
Locatie: België
Contacteer:

De droom Dan. 2:24-35

Bericht door Wouter »

Arjoch brengt Daniël bij de koning die vraagt om de andere wijzen niet te doden, want hij kan de droom uitleggen. v. 24-28. Niet door wijsheid werd de droom van Nebukadnessar onthuld, maar door God zelf. v. 28-30. Daniël kreeg dit visioen om de uitleg over te brengen en opdat de koning zou begrijpen. v. 30. De droom is beschreven in de vv. 31-35.

Heb je wel eens de kans gehad het voor iemand anders op te nemen?
Gebruikersavatar
Uranopolitis
Berichten: 69
Lid geworden op: 08 jul 2020, 19:56
Man/Vrouw: M
Locatie: Helmond
Contacteer:

Re: De droom Dan. 2:24-35

Bericht door Uranopolitis »

Over dromen in het algemeen:

"Als je een lelijke droom hebt, onderzoek dan nooit wat je hebt gezien, hoe je het hebt gezien en als je schuldig bent, hoe schuldig je bent. De boze, omdat hij je overdag niet in verzoeking kon brengen, komt 's nachts naar je toe. God laat hem soms toe om ons in onze slaap te verleiden, zodat we kunnen zien dat onze oude mens nog niet dood is. Andere keren benadert de vijand iemand in zijn slaap en laat hem veel dromen zien, zodat hij van streek raakt als hij wakker wordt. Besteed er daarom geen aandacht aan. Maak een kruisteken op jezelf, je kussen. Leg het kruis en een paar iconen op het kussen en bid tot je in slaap valt. Hoe meer aandacht je besteedt (aan dromen), des te meer zal de vijand komen om je te verleiden. Dit gebeurt niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen. En ook de kleine kinderen, hoewel ze als engeltjes zijn, beangstigt de vijand hen; wanneer ze slapen en beven van pijn, en ze bang en huilend naar hun moeders armen rennen. Soms komen engelen naar hen toe en ze glimlachen van vreugde terwijl ze slapen of worden ze wakker van grote vreugde. Daarom zijn de dromen, die door verleiding worden veroorzaakt, een extern effect van de vijand op een slapend mens.
- En als je een druk voelt tijdens het slapen?
Soms is dit te wijten aan een angstige situatie die men overdag doormaakt; of aan sommige angsten of vermoedens, enz. Al deze kunnen door de vijand worden gebruikt om een combinatie te maken om een persoon te overdonderen. Vaak is de slaap zo licht dat men denkt wakker te zijn en bidt om van de druk af te komen waarvan men zelfs zijn adem kan inhouden. Soms kan de vijand zelfs de vorm aannemen van een man of een heilige en in iemands slaap verschijnen. Hij verscheen eens in zijn slaap aan een zieke man in de vorm van de heilige Arsénios en zei tegen hem: “Ik ben de heilige Arsenios. Ik kwam je vertellen dat je zult sterven. Hoor je me? Je gaat dood! " De man was bang. Een heilige spreekt nooit zo tegen een zieke. En als een zieke werkelijk gaat overlijden en een heilige komt hen informeren over hun dood, dan zal hij het hem op een goede manier vertellen: “Omdat God je lijden heeft gezien, zal Hij je uit deze wereld halen. Bereid je voor." Ze zullen niet tegen hem zeggen: "Hoor je me? Je gaat dood! "
- En hoe zit het als iemand schreeuwt in zijn slaap?
Het is beter als ze wakker worden. Er zijn veel dromen van pijn. Wanneer een persoon lijdt of moe is, worstelen deze dingen van binnen en ziet hij ze in een droom. Vaak, als ik gedurende de dag verschillende problemen van mensen tegenkom, onrecht dat gebeurt, enz., dan maak ik in mijn slaap ruzie met de ander: “Jij goddeloze! Je bent gevoelloos! ”, en met de stemmen die ik maak word ik wakker.
- Oudvader, is het mogelijk om door middel van dromen te voorzien wat er zal gebeuren?
Nee, let niet op dromen, of ze nu aangenaam zijn of niet. Je moet ze niet geloven, want er bestaat een risico op waanvoorstellingen. 95% van hen is een illusie. Daarom zeggen de heilige vaders dat ze geen aandacht aan hen moeten besteden. Er zijn maar heel weinig dromen van God, maar zelfs die, om ze te interpreteren, behoort men zuiverheid van geest en andere voorwaarden bezitten, zoals het geval is met Jozef en Daniël, die de gaven van God hadden. "Ik zal je vertellen, - zei Daniël tegen Nebukadnezar, - welke droom je zag en de betekenis ervan." Maar tot wat een toestand was hij gekomen! Hij was tussen de leeuwen, die hem niet stoorden, ook al hadden ze honger. Habakuk bracht hem te eten en hij zei: "Heeft God aan mij gedacht?" Als God hem niet had gedacht, wie dan wel?!
- Oudvader, sommige mensen hebben geen dromen.
Het is beter. Zo geven ze geen kaartjes of benzine uit (grap). In dromen zie je in een minuut iets dat in werkelijkheid uren of dagen zou duren; omdat de tijd ontbreekt. Hieruit begrijpt men het psalmvers: "1000 jaar in uw ogen, o Heer, is als de dag van gisteren die voorbij is.""
Heilige Païsius de Athoniet.

Bron (video) https://www.youtube.com/watch?v=7NzWGZC ... stianos777
Inzicht zonder handeling brengt geen verandering. Bekeert u tot Jezus!
Plaats reactie