Tijd

Dit gedeelte is bedoeld voor bespreken van de Bijbel.
Moderator: Piebe Paulusma
Forumregels
Richtlijnen subforum

Dit gedeelte is bedoeld voor het bespreken van de Bijbel.
Dit is het het subforum waar we gaan praten met de Bijbel opengeslagen.
We spreken over zaken steeds weer teruggrijpend op wat er staat in de Bijbel
en we proberen die bestuderend te doorvorsen en de bedoeling te zien en te gaan begrijpen.


(Niet de bedoeling is het dat iemand hier een soort cursus start.
Als men zoiets zou willen doen, dan dient eerst te worden overlegd met de crew.)


Moderator: Piebe Paulusma
Plaats reactie
doemdenker
Berichten: 426
Lid geworden op: 03 jul 2018, 18:33
Man/Vrouw: M

Tijd

Bericht door doemdenker » 12 aug 2018, 13:57

In de Bijbel komen we merkwaardige taferelen tegen.

In Lucas 9:27 zei Jezus dat sommigen van de aanwezigen het Koninkrijk zouden zien. Aangezien het koninkrijk niet kwam en zelfs werd uitgesteld zeiden de sceptici gniffelend, "gna gna gna" die Jezus, heeft een valse voorzegging gedaan. Domme domme Jezus. Maar in vers 28 kregen Petrus, Johannes en Jacobus op de berg (Hermon?) een trailer van het komende koninkrijk te zien. Deze trailer was spectaculair. Ze zagen Elia en Mozes die elkaar in het echt nooit ontmoet hadden maar die in de toekomst uit de dood worden opgewekt en nauw met elkaar zullen samenwerken. Om het nog gekker te maken sprak Jezus in de toekomst over zijn naderen de kruisiging op Golgotha in een grijs verleden. Het visioen was zo echt dat Petrus aanbood om drie tenten te maken voor de aanwezigen. Hoe hij dit zo op de berg voor elkaar kreeg is weer een andere vraag.

Maar dit visioen is wel het belangrijkste bewijs van het feit dat het Koninkrijk er wel degelijk gaat komen. In feite bestaat het al in de toekomst, anders kon Jezus hen het visioen niet laten zien. In Openbaring 1 werd Johannes in de geest meegevoerd naar de Eindtijd. Hij zag onze wereld van Starbucks, H&M mode, Shell, Nike en mobiele telefoons. Ook zag hij een Alice in Wonderland achtige stad aan de Eufraat, te weten Eindtijd Babylon. Johannes kon niet naar de toekomst reizen als de toekomst nog niet bestond.

Dit is belangrijk. De toekomst bestaat dus al, niet op papier maar in werkelijkheid. De toekomst bestaat echter in de toekomst. Sommigen kregen middels visioenen een kijkje in die wereld van de toekomst. Als de toekomst bestaat dan bestaat het verleden ook nog steeds. Het verleden is niet uitgewist maar het bestaat in het verleden.

peda
Berichten: 7193
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Tijd

Bericht door peda » 12 aug 2018, 14:57

Omdat ik aan het causaliteitsprincipe een zeer hoge waardering toeken, ben ik zeer sceptisch over de gedachte dat de gehele toekomst per heden reeds vastligt. Het daaruit volgende determinisme is tot op heden niet experimenteel vastgesteld. Het is mij bekend dat helderziendheid wordt toegeschreven aan het kunnen waarnemen van een reeds bestaande toekomst, maar tot op heden is het gehele fenomeen "' profetie "" een niet hard bewezen "" verhaal "'. Persoonlijk hecht ik dan ook weinig waarde aan op basis van de bijbel of andere bijzondere geschriften gedane exacte voorspellingen over de toekomst. Bovendien leidt in mijn ogen het volgen van determinisme logischerwijze tot het als juist accepteren van de leer van de Goddelijke Voorbestemming. Deze leer wordt in het main-stream christendom niet gevolgd.

doemdenker
Berichten: 426
Lid geworden op: 03 jul 2018, 18:33
Man/Vrouw: M

Re: Tijd

Bericht door doemdenker » 12 aug 2018, 15:09

de zeven joodse gemeenten in Openbaring 1:11 in Turkije bestaan dus in de Eindtijd en ze bestonden dus niet in de tijd van Johannes. Ze bestaan al maar in de nabije toekomst.

doemdenker
Berichten: 426
Lid geworden op: 03 jul 2018, 18:33
Man/Vrouw: M

Re: Tijd

Bericht door doemdenker » 12 aug 2018, 15:10

tjonge jonge wat een moeilijke woorden peda

peda
Berichten: 7193
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Tijd

Bericht door peda » 12 aug 2018, 15:13

doemdenker schreef:tjonge jonge wat een moeilijke woorden peda
Het is ook moeilijke materie. :lol:

doemdenker
Berichten: 426
Lid geworden op: 03 jul 2018, 18:33
Man/Vrouw: M

Re: Tijd

Bericht door doemdenker » 12 aug 2018, 15:15

Bijbels gezien zijn geschiedenis en voorzegging twee handen op één buik. We zijn niet meer gewend om zo te denken. Maar voorzeggingen doen is een omgekeerde manier van geschiedenis schrijven. De Bijbel staat er vol van. Zo werd de komst van Cyrus voorzegd.

peda
Berichten: 7193
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Tijd

Bericht door peda » 12 aug 2018, 15:18

doemdenker schreef:Bijbels gezien zijn geschiedenis en voorzegging twee handen op één buik. We zijn niet meer gewend om zo te denken. Maar voorzeggingen doen is een omgekeerde manier van geschiedenis schrijven. De Bijbel staat er vol van. Zo werd de komst van Cyrus voorzegd.

En nog belangrijker de komst van Christus. :!:

Plaats reactie