Richtlijnen Christelijk, open forum

In dit subforum gelden ruime regels.
(In dit subforum kunnen kerkelijke leer, dogma's etc. worden besproken zonder aanname dat ze waar zijn, vooraf.)
Moderatie: het moderatieteam
Forumregels
Richtlijnen subforum

Forummers die over iets willen discussiëren op basis van het erkend zijn van de Bijbel als "Gods onfeilbaar woord" en/of het Apostolicum en daartoe een topic starten, zullen duidelijk bij de topicstart moeten aangeven dat de genoemde basis is bedoeld te gelden en dat reageren als men die basis niet accepteert en ter discussie wil stellen als off-topic zal gelden.

Moderatie: het moderatieteam
Gesloten
Gebruikersavatar
Trajecto
Site Admin
Berichten: 13197
Lid geworden op: 03 mar 2013, 18:07
Man/Vrouw: M
Locatie: midden van het land

Richtlijnen Christelijk, open forum

Bericht door Trajecto »

Welkom in "Christelijk, open forum"

Christelijk geloof is veelvormig. Dit subforum is bedoeld voor discussie waarvoor Geloofsgesprek vanaf juni 2017 primair bedoeld is: voor discussies waarbij géén vooraf ingenomen standpunten gelden ten aanzien van b.v. Apostolicum, de drie-eenheid, catechismus, etc. Hier kan men deze bespreken zonder het vooraf al als juiste duiding of exegese of ware samenvatting van het geloof te beschouwen.

Wil je spreken over iets wat levensbeschouwelijk is en zeer weinig connectie heeft met christelijke waarden en traditie dan kun je dat beter posten in het subforum Levensbeschouwing.

Let op! De grenzen zijn hier ruim. Dat zal voor sommige christenen die gewend zijn een aantal zaken die hier boven genoemd werden aan te nemen en niet ter discussie te stellen even wennen zijn.
Het is niet de bedoeling om de eigen geloofswijze hier als "de waarheid" te presenteren of als dé wijze waarop "de christen" de zaken beschouwt of dient te beschouwen. Men kan deze slechts brengen als de wijze waarop men zelf gelooft, of hoe men erover denkt.
Bijbelteksten citeren zónder uitgebreide toelichting zal ook weinig zeggingskracht hebben in discussies hier. Er kan namelijk veel verschil van mening zijn over de status en de geldigheid van de bijbel(gedeelten), hier. We gaan in dit subforum niet uit van één uiteindelijke, "juiste" visie.


Forummers die over iets willen discussiëren op basis van het erkend zijn van het Apostolicum en de Bijbel als "Gods onfeilbaar woord" en daartoe een topic starten, zullen duidelijk bij de topicstart moeten aangeven dat de genoemde basis is bedoeld te gelden en dat reageren als men die basis niet accepteert en ter discussie wil stellen als off-topic zal gelden.

Zaken die off-topic zijn worden als het kan vermeden in dit deel.
Wil je chatten of plaatjes delen dan kan dat elders op dit forum maar niet in dit subforum.

In het subforum wordt gemodereerd met als doel het gesprek helder en respectvol te houden.
Opmerkingen die volgens de moderatoren grenzen overschrijden kunnen verwijderd worden.

Verder gelden hier de algemene regels zoals die te vinden zijn: HIER
Nulla aetas ad discendum sera

Gesloten