Policy van toepassing bij vertrek van een forummer

Welkom + Wat moeten we wél doen en wat niet.
Belangrijke aankondigingen/mededelingen zijn ook vaak via dit gedeelte te vinden om extra op te vallen. Wanneer ze inmiddels wat minder actueel geworden zijn, blijven ze vaak nog wel enige tijd te lezen in het subforum Mededelingen (alleen zichtbaar wanneer je ingelogd bent).
Gesloten
Gebruikersavatar
Trajecto
Site Admin
Berichten: 15540
Lid geworden op: 03 mar 2013, 18:07
Man/Vrouw: M
Locatie: midden van het land

Policy van toepassing bij vertrek van een forummer

Bericht door Trajecto »

Wanneer iemand forummer is en wil vertrekken hanteren we de volgende policy:

Als iemand vertrekt van het forum blijven de berichten die hij/zij gepost heeft gewoon op het forum staan, zolang de topics waarin ze voorkomen niet bij een opschoningsactie verwijderd worden.
Het kan zijn dan iemand die vertrekt niet graag heeft dat bijvoorbeeld nogal persoonlijke zaken op het forum blijven staan. Daarom kan men als men een eigen topic in Geloof delen had, verzoeken dit te verwijderen.
Verder kan men eventueel verzoeken om enkele berichten die elders in topics staan en die eveneens zeer persoonlijk zijn ook te verwijderen. Dit zal kunnen, als het om slechts enkele posts gaat. De overige berichten blijven dus gewoon staan.

Iedereen die zich akkoord heeft verklaard met de policy heeft het recht aan het forum toegekend de berichten zonder begrenzing in tijdsduur op het forum gepubliceerd te houden en beschouwt de genoemde uitzonderingen wat betreft persoonlijke forumberichten waarvoor een verzoek ter verwijdering kan worden ingediend, als een coulance die het forum aanbiedt teneinde aan redelijke wensen tegemoet te komen.

(Dit alles geldt onverminderd eventuele wettelijke mogelijkheden die van toepassing kunnen zijn.)


Hier nog even opsommend de mogelijkheden die de policy de vertrekker biedt:

1. verwijdering van het account en eventueel
2. alvorens het account verwijderd wordt wordt de username gewijzigd in "Vertrokken user_1" of "Vertrokken user_2" (etc.)
Dit heeft tot gevolg dat de bestaande berichten niet meer gepubliceerd zijn onder de username maar onder de "vertrokken user"-naam.

Afgezien van genoemde zaken kan worden gevraagd om verwijdering van het eigen topic in "Geloof delen" en eventueel enkele berichten elders in het forum die persoonlijk van aard zijn of waarvan de forummer om andere redenen na zijn vertrek de plaatsing op het forum beëindigd wil hebben.


Opmerking betreffende punt 2.: Bedenk dat in quotes van de tekst door anderen vaak de usernaam vermeld staat. Deze verandert niet mee bij de wijziging in het profiel. Ook in de lopende teksten van anderen die antwoorden of anderszins verwijzen naar de vertrekkende user kan de naam vermeld zijn.
Ook dat blijft ongewijzigd bij de verandering van username naar "vertrokken user"-naam.
Nulla aetas ad discendum sera
Gesloten