Vind een gemeenschap

In dit subforum gelden ruime regels.
(In dit subforum kunnen kerkelijke leer, dogma's etc. worden besproken zonder aanname dat ze waar zijn, vooraf.)
Moderatie: het moderatieteam
Forumregels
Richtlijnen subforum
> > Lees de regels goed door!

Moderatie: het moderatieteam
Gebruikersavatar
Messenger
Berichten: 5635
Lid geworden op: 24 dec 2017, 07:41
Man/Vrouw: M

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Messenger »

Petra schreef:
16 aug 2020, 04:43
viewtopic.php?p=301632#p301632
peda schreef:
15 aug 2020, 11:42
Messenger schreef:
15 aug 2020, 11:20

Ik denk dat ik me best kan aansluiten bij de Remonstranten.
Dat geldt voor mij ook. Spreken over God is altijd voorlopig, het grote credo bij de Remonstranten. Een soort eenheid in geloofs-verscheidenheid. Meer een geloofsgespreksronde als een geloofsgemeenschap, maar dat is mijn persoonlijke kijk. Eenheid is dan de gulden regel, hoe dit al of niet met God wordt ingevuld, of hoe God wordt gezien, is aan elke "vriend "".


Leuk!
Misschien spreekt het meer mensen aan. :flower1:
Ik vind ze sympathiek overkomen. Maar ik hoef niet zo nodig bij een club.
Mijn boodschap is als een gedachte waarmee je kunt spelen zonder deze te accepteren.
Maria K
Berichten: 1526
Lid geworden op: 27 feb 2016, 12:40
Man/Vrouw: V

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Maria K »

Ik denk, dat je nergens een ideale gemeenschap zult treffen, als je op zoek bent naar gemeenschappelijk denken over bepaalde ideeën, waar je je ten allen tijde thuis zult voelen in die zin dat iedereen het met je eens zal zijn over denkbeelden, die meerdere aspecten omhelzen dan een enkele waardoor juist zo'n gemeenschap zijn bestaanswaarde heeft.
Alleen als je op zoek bent naar een stukje van je algehele interesses en datgene, wat er niet bij aansluit voor lief neemt.
Als je een geloofsgemeenschap zoekt, laat dan je politieke interesses thuis.
Als je een plek zoekt voor filosofische gedachten wisselingen, houd je je dan verre van mensen die hun zekerheden gevonden denken te hebben.

Alleen als je weet wat jezelf wezenlijk interesseert, maar tevens geïnteresseerd bent in wat andere mensen denken, zul je thuis kunnen komen in een gemeenschap, waarin dat allemaal mogelijk zal zijn te ventileren en samen te over denken.

Zoek je dat niet, maar zoek je eigenlijk alleen medestanders in je eigen ideeën, blijf er dan verre van.
Ga dan liever shoppen bij verschillende soorten groepen, blijf daar zolang het je zint, en ga verder op pad en laat het achter je, op het moment dat je er alleen nog door gefrustreerd raakt.

Het laatste wat je moet proberen is de zelf opgezochte bestaande gemeenschap te proberen om te vormen naar jouw ideeën.
Ben dan niet verbaasd, dat je na korte of langere tijd wordt uitgespuugd.
Er was nl. niemand, die op jou zat te wachten op het moment dat jij aan wil sluiten.
En een al langer bestaande hechte groep is er nog steeds bij de gratie van buitenstaanders die zich willen opdringen er weer uit te gooien.
Vol begrip en zachtaardig, of een graag of niet, het is buigen of barsten.
Goede humor versplintert de gesneden beelden in ons hoofd. - Frank Bosman.
Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 4322
Lid geworden op: 10 mar 2013, 14:57
Man/Vrouw: V

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Storm »

Maria K schreef:
16 aug 2020, 12:52
Er was nl. niemand, die op jou zat te wachten op het moment dat jij aan wil sluiten
@Maria,
Dat zal zeker voorkomen, maar ik neem aan dat wanneer iemand lid word, hij/zij al een tijdje aan het zoeken is; misschien kerk hoppen.
En mijn ervaring is dat wanneer je twijfels hebt -ook of je op de juiste plek zit- dat vaak best begrepen wordt. In de VEG waar wij lid van geweest zijn werd het aanraden om eerst een jaar vriendenlid te worden. Zodat je in alle rust kunt ervaren of het iets voor je is.

Je hebt gelijk een ideale gemeente ik weet niet of die bestaat. En persoonlijk zoek ik ook geen vriendenkring in de kerk, met sommige leden heb ik een klik andere ken ik nauwelijks. Ik merk dat leden die hier nog niet lang wonen er meer behoefte aan hebben. Ik heb wel meer contact met de mensen die ik uit de wijk bezoek, ouderen en zieken.
The answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind.
Gebruikersavatar
Petra
Berichten: 5577
Lid geworden op: 07 nov 2019, 02:55
Man/Vrouw: V
Locatie: Hanoi

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Petra »

Mooi Storm. :flower1:
Het is de toon die de muziek maakt, die kan heel naar/rigide/hard/gemeen zijn of ruimdenkend/hartelijk/vriendelijk/zachtmoedig .. het is maar welke manier het beste bij je past. Mensen verschillen nu eenmaal.
Ik denk ook niet dat er ideale gemeenschappen zijn, als ze maar hun ware kleuren tonen, dan weet je tenminste wat beter waar je uit kiezen kan. Er zijn zat mensen die enkel met gelijkdenkenden/gelijkgeaarden overweg kunnen, daar zijn ook clubs voor. Evenals de "kleutertje-luister" ;) ook daar zijn uiteraard liefhebbers voor. Er is voor ieder wat wils gelukkig, maar je moet het maar wel weten. Een open minded gemeenschap is i.i.g. wat prettiger naar andergedaarden/homogeaarden e.d. Dus ik denk dat remonstranten voor homoseksuelen die wel graag een geloofsclub vinden helemaal geen gek idee is.

Ahhh en natuurlijk heb ik daar een fijn liedje bij :flower1:
https://www.youtube.com/watch?v=LPn0KFlbqX8
Cyndi Lauper - True Colors
Nooit te oud om te leren met gedachten te jongleren
@Possibilianism: comfortable with multiple ideas
Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 4322
Lid geworden op: 10 mar 2013, 14:57
Man/Vrouw: V

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Storm »

@Petra,

Mooi en toepasselijk!! (ook voor het Pieten topic). :)
The answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind.
Gebruikersavatar
Petra
Berichten: 5577
Lid geworden op: 07 nov 2019, 02:55
Man/Vrouw: V
Locatie: Hanoi

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Petra »

Storm schreef:
17 aug 2020, 20:17
@Petra,

Mooi en toepasselijk!! (ook voor het Pieten topic). :)
8-) Ja idd!
Mij viel nu juist het -kleutertje luister- op.
(En dat zag er zoooooo schattig uit... :flower1: )
Nooit te oud om te leren met gedachten te jongleren
@Possibilianism: comfortable with multiple ideas
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

Wel bijpassend bij dit thema, wat voor gevolgen het kan hebben als je van kerkkeuze wisselt.
Zolang we in onze huidige gemeente zijn ervoeren we een kliek waar het als nieuwkomer lastig tussenkomen is en je blijft je een nieuwkomer voelen.
Verder mis je het pastoraat. Dat had onze kerk niet en de voorganger vindt dat de gemeenteleden onderling er voor elkaar zouden moeten zijn. Maar dat klaar staan voor elkaar is dan weer vooral binnen die kliek over en weer. Als nieuwkomer, de eeuwige nieuwkomer, merk je daar weinig van.
Wel heb ik mijn energie erin gesteekt. Door iemand te benaderen die voor ons pastoraal er zou kunnen zijn. Nou, we zijn dan wel eens welkom op de koffie en kunnen dan ons verhaal kwijt. Echter in de nieuwe gemeente beginnen de vooraanstaande figuren uit zichzelf belangstellend naar je te vragen en gaan ook met je ervoor in gebed. Zo fijn!

Dus we maken de overstap naar de nieuwe gemeente in een evangelische vorm. Een initiatief dat voor een half a 3/4 jaar terug is opgestart vanuit een bestaande Ned. Geref. kerk. Begrijpen ze als oudsten van onze oude kerk helemaal niks van. De overstap van de Evangelischen (landelijk baptist zelfs) naar de nederlands gereformeerden. Want ja "gereformeerd glad verkeerd, baptist dat ist". Van dit alles bij elkaar begrijpen ze niets overigens. Ze zien het als een vorm van consumentisme. We behoren gewoon er te zijn voor anderen en iets mee in de gemeente te brengen. Als iedereen dit doet, wordt het vanzelf beter. Echter, "DAT GEBEURD NIET". Moeten we dan blijven, terwijl ik mijn vrouw al nergens meer voor kan porren en ik me opvreet over de tekortkomingen van mijn oude kerk?
Het moet wel van twee kanten komen. En ik had al wel meegedacht over wat ik bij zou kunnen dragen in de gemeente, maar met erg veel enthousiasme werd het nooit binnen gehaald. Dus bleef ik als een tukker de kat uit de boom kijken.

En nu we gaan en dat besluit hebben genomen, gaf ik aan dit vriendschappelijk te willen doen en dus bijvoorbeeld aan de mannenactiviteiten van de gemeente graag nog te willen deelnemen en de sfeer zo te houden, dat we altijd eens een dienst kunnen bezoeken om nog eens de mensen weer te zien en eens een goede spreker te horen. Maar nee, die mannenactiviteiten zijn voor de mannen in de gemeente en de diensten "zo" bezoeken om mensen te zien en een goede spreker is niet de juiste reden. Dus, "blijf dan maar helemaal weg!" is de boodschap. Ze hebben er ook moeite mee, omdat ze "zoveel voor ons gedaan zouden hebben en men ons ook nodig kan hebben". Nou, zeg ik: we houden ook contact met mensen in de oude gemeente. Echter ben je dan weer volgens de oudsten met de oude kerk nog verbonden en kan je dan net zo goed blijven, komt het er op neer. En zo gaat dat heen en weer...

We worden dus gedwongen het schip achter ons te verbranden, maar wij bepalen nog altijd wie we bezoeken en wie niet en niet zij. Dus tot daar en niet verder.. Ze zoeken het maar uit??? :| :x :?
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Maria K
Berichten: 1526
Lid geworden op: 27 feb 2016, 12:40
Man/Vrouw: V

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Maria K »

Gaitema schreef:
25 okt 2020, 08:07
Wel bijpassend bij dit thema, wat voor gevolgen het kan hebben als je van kerkkeuze wisselt.
Vooral als het jullie ook gaat om een prettige geloofsgemeenschap, waarin je je thuis en vrij kunt voelen.
En zo gaat dat heen en weer...
..........
We worden dus gedwongen het schip achter ons te verbranden, maar wij bepalen nog altijd wie we bezoeken en wie niet en niet zij. Dus tot daar en niet verder..
Idd. Je moet kiezen vanuit je hart en niet omdat het zo hoort, omdat het bij een bepaalde kerk hoort.
:thumb1:
Ze zoeken het maar uit??? :| :x :?
Jammer dat daar toch weer verschil van mening uit ontstaat.
Je komt er van zelf wel achter wie uit zichzelf zorg heeft voor hun medemensen en wie dat alleen heeft, zolang het volgens hun eigen boekje gaat.
Verder zou ik ook zeggen: Graag of niet.
:w
Goede humor versplintert de gesneden beelden in ons hoofd. - Frank Bosman.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

Maria K schreef:
25 okt 2020, 14:40
Gaitema schreef:
25 okt 2020, 08:07
Wel bijpassend bij dit thema, wat voor gevolgen het kan hebben als je van kerkkeuze wisselt.
Vooral als het jullie ook gaat om een prettige geloofsgemeenschap, waarin je je thuis en vrij kunt voelen.
En zo gaat dat heen en weer...
..........
We worden dus gedwongen het schip achter ons te verbranden, maar wij bepalen nog altijd wie we bezoeken en wie niet en niet zij. Dus tot daar en niet verder..
Idd. Je moet kiezen vanuit je hart en niet omdat het zo hoort, omdat het bij een bepaalde kerk hoort.
:thumb1:
Ze zoeken het maar uit??? :| :x :?
Jammer dat daar toch weer verschil van mening uit ontstaat.
Je komt er van zelf wel achter wie uit zichzelf zorg heeft voor hun medemensen en wie dat alleen heeft, zolang het volgens hun eigen boekje gaat.
Verder zou ik ook zeggen: Graag of niet.
:w
Ja inderdaad. Mensen zijn ook zo snel klaar in hun oordeel. Dat staat me ook zo tegen. Inlevingsvermogen ontbreekt er maar wat vaak aan.
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gebruikersavatar
dingo
Berichten: 2412
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door dingo »

Gaitema schreef:
25 okt 2020, 18:31
Ja inderdaad. Mensen zijn ook zo snel klaar in hun oordeel. Dat staat me ook zo tegen. Inlevingsvermogen ontbreekt er maar wat vaak aan.
Communicatie is ook best moeilijk. Vooral als je iemand gewoon je verhaal wil vertellen zonder dat die daar direct iets mee moet. Mensen denken al snel dat ze iets begrepen hebben en er dus een oordeel of advies daarover moeten geven i.p.v. even verder te vragen en echt te luisteren.
Er is niets nieuws onder de zon.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

dingo schreef:
25 okt 2020, 23:07
Gaitema schreef:
25 okt 2020, 18:31
Ja inderdaad. Mensen zijn ook zo snel klaar in hun oordeel. Dat staat me ook zo tegen. Inlevingsvermogen ontbreekt er maar wat vaak aan.
Communicatie is ook best moeilijk. Vooral als je iemand gewoon je verhaal wil vertellen zonder dat die daar direct iets mee moet. Mensen denken al snel dat ze iets begrepen hebben en er dus een oordeel of advies daarover moeten geven i.p.v. even verder te vragen en echt te luisteren.
Dat is zeker zo. Daarom is het denk ik ook wel eens wijs te zwijgen over wat je denkt
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 32097
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door callista »

Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 32097
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door callista »

Tjeetje....en dan nog ruim een uur rijden.....en dan willen ze ook nog de benzine betalen.. :roll:
Heel bijzonder...
Kijk...het belangrijkste lijkt me ook dat het vertrouwen er is.....en de verbinding.
Hopelijk vind je dat ook bij je nieuwe gemeente in je woonplaats...
Gebruikersavatar
Piebe Paulusma
Berichten: 22255
Lid geworden op: 10 mei 2015, 01:36
Man/Vrouw: M
Locatie: Nieuw Jeruzalem

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Piebe Paulusma »

Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
'Ze noemen me rat en wijzen me na'- - Ciske.
J-W
Berichten: 1275
Lid geworden op: 16 aug 2019, 09:27
Man/Vrouw: M

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door J-W »

Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 09:44
Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
Nee, aan een gesprek op een forum zijn volgens mij ook geen benzinekosten verbonden.
Gebruikersavatar
Piebe Paulusma
Berichten: 22255
Lid geworden op: 10 mei 2015, 01:36
Man/Vrouw: M
Locatie: Nieuw Jeruzalem

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Piebe Paulusma »

twijfelaar schreef:
27 okt 2020, 13:26
Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 09:44
Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
Nee, aan een gesprek op een forum zijn volgens mij ook geen benzinekosten verbonden.
Als ze naar jou toekomen niet als het goed is. :clown:
'Ze noemen me rat en wijzen me na'- - Ciske.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 09:44
Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
Inderdaad :D
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

twijfelaar schreef:
27 okt 2020, 13:26
Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 09:44
Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
Nee, aan een gesprek op een forum zijn volgens mij ook geen benzinekosten verbonden.
Volgens mij ook niet nee :roll:
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gebruikersavatar
Piebe Paulusma
Berichten: 22255
Lid geworden op: 10 mei 2015, 01:36
Man/Vrouw: M
Locatie: Nieuw Jeruzalem

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Piebe Paulusma »

Gaitema schreef:
27 okt 2020, 21:43
twijfelaar schreef:
27 okt 2020, 13:26
Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 09:44
Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..

Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)

Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
Nee, aan een gesprek op een forum zijn volgens mij ook geen benzinekosten verbonden.
Volgens mij ook niet nee :roll:
Nou ja, wellicht betaal jij mijn benzinekosten om me te horen over het preterisme op locatie. :mrgreen:
'Ze noemen me rat en wijzen me na'- - Ciske.
Gebruikersavatar
Piebe Paulusma
Berichten: 22255
Lid geworden op: 10 mei 2015, 01:36
Man/Vrouw: M
Locatie: Nieuw Jeruzalem

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Piebe Paulusma »

callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..
Absoluut. Net als een vacature die eerst goed lijkt, maar in de praktijk een k**baantje is.
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)
Ja en het zou eigenlijk op een goed huwelijk mogen lijken!
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Typerend en diep triest. Niet om zielig te doen, maar preteristen zijn nergens welkom. Voor de meeste christenen zijn we dwaalleraars en erger dan atheïsten.
'Ze noemen me rat en wijzen me na'- - Ciske.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 23:41
Gaitema schreef:
27 okt 2020, 21:43
twijfelaar schreef:
27 okt 2020, 13:26
Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 09:44
Gaitema schreef:
26 okt 2020, 22:03

Zeker. En ik merk toch verschillen. Zo zitten we nog altijd bij een bijbelkring in mijn geboortedorp, waar we ruim een uur voor moeten rijden, en waarom? Omdat ze echt onze vrienden zijn en belangstelling tonen. Zelfs de benzine willen betalen.
En dat terwijl daarop zowel een katholiek als een gereformeerde bonder zit en wij als evangelischen. Het kan dus wel..
Dat is zeker mooi! Zoiets lukt alleen als je mensen in het echt kent, dat gebeurt nooit op een forum.
Nee, aan een gesprek op een forum zijn volgens mij ook geen benzinekosten verbonden.
Volgens mij ook niet nee :roll:
Nou ja, wellicht betaal jij mijn benzinekosten om me te horen over het preterisme op locatie. :mrgreen:
Nou, daarvoor kan je beter naar de Schuilplaats in Ede, daar zitten er meer 8-)
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 23:49
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..
Absoluut. Net als een vacature die eerst goed lijkt, maar in de praktijk een k**baantje is.
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)
Ja en het zou eigenlijk op een goed huwelijk mogen lijken!
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Typerend en diep triest. Niet om zielig te doen, maar preteristen zijn nergens welkom. Voor de meeste christenen zijn we dwaalleraars en erger dan atheïsten.
Je bent bij ons wel welkom, alleen geloven we dat Jezus snel wederkomst :)
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Gebruikersavatar
Piebe Paulusma
Berichten: 22255
Lid geworden op: 10 mei 2015, 01:36
Man/Vrouw: M
Locatie: Nieuw Jeruzalem

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Piebe Paulusma »

Gaitema schreef:
28 okt 2020, 05:24
Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 23:49
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..
Absoluut. Net als een vacature die eerst goed lijkt, maar in de praktijk een k**baantje is.
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)
Ja en het zou eigenlijk op een goed huwelijk mogen lijken!
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Typerend en diep triest. Niet om zielig te doen, maar preteristen zijn nergens welkom. Voor de meeste christenen zijn we dwaalleraars en erger dan atheïsten.
Je bent bij ons wel welkom, alleen geloven we dat Jezus snel wederkomst :)
En wanneer dat niet gebeurt wordt evenals bij de eerdere generaties de klok weer vrolijk vooruit gezet. En zo herhaalt de geschiedenis zich keer op keer.
'Ze noemen me rat en wijzen me na'- - Ciske.
Gaitema
Berichten: 13419
Lid geworden op: 07 mar 2013, 09:21
Man/Vrouw: M
Locatie: Ede

Re: Vind een gemeenschap

Bericht door Gaitema »

Piebe Paulusma schreef:
28 okt 2020, 09:28
Gaitema schreef:
28 okt 2020, 05:24
Piebe Paulusma schreef:
27 okt 2020, 23:49
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Je moet maar zo zien....bij elke kerkgemeenschap is wel wat....waar je het niet mee eens bent of zo...
Waarom zijn er anders zoveel denominaties denk je?
Eerst lijkt het geweldig en dan komen sommigen later toch weer obstakels tegen..
Absoluut. Net als een vacature die eerst goed lijkt, maar in de praktijk een k**baantje is.
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Het lijkt soms net een huwelijk... 8-)
Ja en het zou eigenlijk op een goed huwelijk mogen lijken!
callista schreef:
26 okt 2020, 14:11
Maar als je oude kerk je niet toestaat daar nog eens langs te komen mochten jullie daar behoefte aan hebben vind ik godgeklaagd :naughty:
Typerend en diep triest. Niet om zielig te doen, maar preteristen zijn nergens welkom. Voor de meeste christenen zijn we dwaalleraars en erger dan atheïsten.
Je bent bij ons wel welkom, alleen geloven we dat Jezus snel wederkomst :)
En wanneer dat niet gebeurt wordt evenals bij de eerdere generaties de klok weer vrolijk vooruit gezet. En zo herhaalt de geschiedenis zich keer op keer.
Het zal je verrassen, het duurt niet lang meer. En dat weet ik zeker en vast.
Ga niet de weg die je niets oplevert en je niet bevrijdt, omdat het niets is.
Plaats reactie