L'Abri

In dit subforum gelden ruime regels.
(In dit subforum kunnen kerkelijke leer, dogma's etc. worden besproken zonder aanname dat ze waar zijn, vooraf.)
Moderator: - -
Forumregels
Richtlijnen subforum

Wil je een nieuw topic starten, dan kun je hier een topic-start plaatsen.

Moderator: - -
Plaats reactie
doemdenker
Berichten: 426
Lid geworden op: 03 jul 2018, 18:33
Man/Vrouw: M

L'Abri

Bericht door doemdenker » 09 feb 2019, 10:39

misschien best wel interessant, L'Abri

http://www.labri.nl/wp/

coby
Berichten: 4593
Lid geworden op: 01 nov 2013, 23:44
Man/Vrouw: V

Re: L'Abri

Bericht door coby » 09 feb 2019, 10:58

Oh ja dat ken ik van vroeger, de naam tenminste. Toen zat ik bij Ichthus in Utrecht.

Gebruikersavatar
callista
Berichten: 20572
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: L'Abri

Bericht door callista » 09 feb 2019, 11:32

Zeker en ook handig...... daar heb ik vaak geschuild voor de regen of om een shagje te roken :clown:

coby
Berichten: 4593
Lid geworden op: 01 nov 2013, 23:44
Man/Vrouw: V

Re: L'Abri

Bericht door coby » 09 feb 2019, 14:24

callista schreef:
09 feb 2019, 11:32
Zeker en ook handig...... daar heb ik vaak geschuild voor de regen of om een shagje te roken :clown:
:D

Gebruikersavatar
Anja
Berichten: 1276
Lid geworden op: 14 dec 2018, 10:00
Man/Vrouw: V
Contacteer:

Re: L'Abri

Bericht door Anja » 09 feb 2019, 19:12

doemdenker schreef:
09 feb 2019, 10:39
misschien best wel interessant, L'Abri

http://www.labri.nl/wp/
Een leuk initiatief daar. :) Goed om te weten dat dit bestaat. Bedankt voor het delen. :flower1:
Easy does it.

BdO
Berichten: 6697
Lid geworden op: 14 jul 2014, 22:04
Man/Vrouw: M

Re: L'Abri

Bericht door BdO » 09 feb 2019, 20:13

Er zit wat geld in die panden, en op de rekening staat ook zeker nog het één en ander, maar veel georganiseerd wordt er niet.

Dat huis in de Betuwe was natuurlijk bedoeld als zo'n klassieke übersociale hersenspoelplek - liefde en aandacht, maar helaas geëxploiteerd ten behoeve van het Ware Gedachtegoed - voor adolecenten , maar sinds social media werkt dat natuurlijk niet meer. Ga nu nog maar eens aan een student vragen om geen device te gebruiken met 4G.....
Hersenspoelen gaat tegenwoordig via Mark Zuckerberg door adverteerders enerzijds en de bubble-stimulerende algoritmes anderzijds. Vroeger kende God jou door en door, nu de databases van Mark Zuckerberg.

Was het dan vroeger beter? Waren we vroeger vrij van bubbles? Niet echt. Als je een paar blikken slaat in het werk van Francis Schaeffer dan valt al vrij snel op hoe dun het allemaal is. Als iemand een bepaalde opvatting heeft of een bepaald standpunt, dan is dat direct een overtuiging en een identiteit. Het hebben van mening a maakt je meteen lid van stroming-van-mensen-met-mening-a, en als er binnen die stroming dan iemand ergens een keer ooit een foutje heeft gemaakt wordt daar ontstellend gemakkelijk de hele stroming op afgemaakt.
Het is allemaal een beetje in de trant van "als je geen vlees eet dan BEN je een vegetariër" in plaats van dat je gewoon vegetarisch eet. Vervolgens heeft er ergens een vegetariër ooit een keer een foutje gemaakt, en dus is geen vlees eten daarom slecht, hypocriet etc.

Je begrijpt wel dat zo alle andere stromingen dan Christendom worden afgebrand, waarop uiteindelijk het Christelijk geloof als enig alternatief overblijft, waarbij weliswaar ook wat zelfkritiek is, doch vrij selectief bij deze stroming mag deze kritiek wel op de nodige nuance en analyse rekenen waar andere stromingen het - net hoe het uitkomt - duidelijk zonder moeten doen.

Selectief omspringen met nuance in kritiek, en selectief omspringen met generaliseren versus onderscheiden. Daar wordt veel mee gewerkt om het eigen gelijk rond te breien. Dat is overigens allemaal geheel in lijn met een vroege Kerkvader als Augustinus of Tertullianus. Die konden er ook wat van. Retorica heette dat toen nog, maar daar kon Francis Schaeffer zich natuurlijk niet meer achter verschuilen.

Het is natuurlijk ook allemaal een beetje klaar met dit gedoe. Een persoonlijke spirituele relatie met God is uiteraard nog wel een markt voor, maar de wannabe rationele benadering dat de Bijbel Gods Woord zou zijn waarin een Eeuwige Schepper tot ons de Waarheid spreekt dat staat te veel haaks op de autonomie waarmee men een spirituele relatie met God wenst te beleven. Voorheen Orthodoxe kerken of grote delen daarvan hebben pragmatisme verheven tot Geest die alle Talen Spreekt Zelve, om de bijbelse kromheid als rechtheid te verkopen, en het zal niet lang meer duren dat men ook de moeite daartoe niet meer neemt. Nederland is weer een zendingsgebied. Nemen we Lebuïnus als startpunt dan zijn we weer terug bij af.
ZIJ, Zij lijdt, want Haar Zoon lijdt OPNIEUW op de snijtafels van jouw chirurgen!

Plaats reactie