De macht van propaganda en "mediacontrol"

Een algemene plek voor bespreken van alles dat niet past in een ander meer gespecialiseerd subforum.
Moderatie: het moderatieteam
Gebruikersavatar
vegan-revolution
Berichten: 609
Lid geworden op: 20 feb 2022, 01:19
Man/Vrouw: M

De macht van propaganda en "mediacontrol"

Bericht door vegan-revolution »

 
Je kunt stellen dat mensen in meerderheid vooral datgene geloven wat in hun tijd en hun omgeving overwegend gepropageerd wordt via de dan heersende mediakanalen. Als dat zo is dan kan daarmee zelfs de uitslag van politieke verkiezingen bepaald worden.

Zo was er in Europa een tijd waarin de propaganda overwegend vanuit de kerk gevoerd werd en toen bepaalde wat mensen daar toen overwegend geloofden. Bijvoorbeeld dat Galileo Galilei onzin verkondigde. Daaruit blijkt onder meer bijvoorbeeld dat het aanhangen van het christendom niet behoedt voor dwaasheid en het doen van foute aannames.
 
In deze tijd zijn er vooral andere media die mening en geloof van mensen beïnvloeden. Stel bijvoorbeeld dat Jezus in deze tijd geleefd zou hebben en er op media als Twitter, Facebook, Youtube en het NOS-journaal overwegend verkondigd werd dat Jezus een oplichter is die heult met de satan, dan zouden mensen dat waarschijnlijk in meerderheid gaan geloven.
 
Daarmee de vraag : wat zou er moeten gebeuren met de macht van de huidige mediagiganten en hoe zou je dat aan kunnen pakken?
 
Denken "wij zijn (ik ben) beter dan de rest" heeft helaas al veel verpest