The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Een algemene plek voor bespreken van alles dat niet past in een ander meer gespecialiseerd subforum.
Moderatie: het moderatieteam
Bonjour
Moderator
Berichten: 7708
Lid geworden op: 12 aug 2016, 12:32
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Bonjour »

Seven schreef: 29 sep 2022, 06:54
Bonjour schreef: 28 sep 2022, 12:26
En er zijn ontelbare wijzen om een zo'n complex systeem in te richten. Toch heeft de cel van de beer in principe dezelfde opzet als die van de vis. En dat wordt altijd over het hoofd gezien door alle ontkenners van de evolutie. De hoeveelheid overeenkomsten tussen alle soorten is eindeloos.
Dat zegt toch helemaal niets?
Een auto, fiets en skateboard hebben allemaal ronde wielen. Maar het een is niet voortgekomen uit het ander.
Al deze dingen zijn voortgekomen uit het idee dat je een object op wielen kan maken. Alle drie gebruiken kogellagers, iets wat al eerder bedacht was.
Dat argument wordt ook altijd gebruikt bij apen. Mensen en apen hebben overeenkomsten dus luidt de conclusie mensen stammen van apen af.
Maar in de realiteit hebben apen en mensen veel meer verschillen dan overeenkomsten. Dus zou je ook kunnen concluderen dat apen en mensen helemaal niet van elkaar afstammen want de verschillen zijn talrijker dan de overeenkomsten.
Ik denk helemaal niet dat ze meer verschillen hebben dan overeenkomsten. Dat hangt er maar van af hoe je telt. Er is een verschil dat wij meer hersencellen hebben. Maar de overkomst is dat mens en aap hersencellen hebben, die op gelijke manier met elkaar verbonden zijn, met vergelijkbare stoffen werken, op dezelfde plaats in het lichaam zitten, in staat zijn tot het hebben van emoties en zo nog veel meer.

Een objectieve maat zou zijn wanneer je naar overeenkomsten in het DNA kijkt. Dan is er maar een paar procent verschillend.
Praten zonder inzicht, kan leiden tot rampen zonder uitzicht.
Peda.
Inzicht vergt verificatie.
Gebruikersavatar
vegan-revolution
Berichten: 609
Lid geworden op: 20 feb 2022, 01:19
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door vegan-revolution »

 
Zolderworm schreef: 29 sep 2022, 08:42Er wordt niet beschreven welke aanpassingen dat precies zijn en wat de verbeteringen zijn.
 
In bijvoorbeeld ook Rapid adaptation in fruit flies has evolutionary implications staat :
 
The flies were evolving, adapting to their environment, and faster than anyone had measured before.
 
Zonder in details te treden heeft een aanpassing aan de omgeving doorgaans meer succes tot gevolg.
 
Het wordt mij echter niet duidelijk of er daardoor nieuwe soorten fruitvliegen kunnen ontstaan of alleen maar nieuwe variëteiten van dezelfde soort.
 
Het ontstaan van een nieuwe soort uit een andere soort is waar de evolutietheorie immers onder meer op gebouwd is. Zijn er dáár hedendaagse voorbeelden van?
 
Denken "wij zijn (ik ben) beter dan de rest" heeft helaas al veel verpest
small brother
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 okt 2021, 17:01
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door small brother »

vegan-revolution schreef: 29 sep 2022, 02:52 Ik probeerde slechts de denkwijze zoals ik die van jou hier meende te ervaren weer te geven. Meer niet.
Excuus. Dan heb ik jouw inbreng verkeerd ingeschat of verkeerd begrepen.
small brother
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 okt 2021, 17:01
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door small brother »

Peter79 schreef: 29 sep 2022, 09:21
Barnabas schreef: 29 sep 2022, 09:11 Het niveau van die wetenschappers kan dan ook niet zo hoog zijn. Waarom verzinnen ze dat experiment dan?
Waarom zou het niveau niet hoog zijn? Je zal je toch eerst moeten verdiepen in de redenen waarom ze deze experimenten uitvoerden. Het belang ervan is best groot: het lukte ze om mutaties te verkrijgen die daadwerkelijk ingrepen in de lichaamsstructuur van fruitvliegen. Wil je iets bewijzen van macro-evolutie, dan moet je dit soort veranderingen zien te bewerkstelligen. Dergelijke experimenten geven informatie over wat er met ongerichte mutaties mogelijk is.
Als je een koe of hond of paard doorfokt, krijg je andere lichaamsstructuren. De Amerikaanse stamboekkoeien werden op een gegeven moment te hoekig (en te weinig melk gevend) omdat ze voortdurend werden geselecteerd en gefokt, juist op die hoekigheid. Zo werden ook paarden gefokt die zo'n smalle neusbasis hadden, dat ze voldeden aan de tekenfilmversie, waardoor problemen ontstonden met de ademhaling van dat ras.

Bovendien geeft ook het kopiëren van een A4-tekst op een gegeven moment totaal andere karakters. En dat was denk ik ook het punt van Zolderworm: je kunt wel veranderen, maar je ontsnapt niet aan de basis en de beperkingen van de oorspronkelijke beesten waarmee je begon. Je krijgt geen nieuw eerder niet bestaand lichaamsdeel aan een beest, en je krijgt bijvoorbeeld wel een nieuwe kleur, omdat immers het wegvallen van kleuren ook tot nieuwe kleuren leidt.

De fruitvliegjes-experimenten zijn dan naar mijn mening, inderdaad ridicuul, omdat de overduidelijke mismaakte exemplaren en misvormingen in vorm en eigenschappen, die zich in alle openheid voortdurend aandienen, worden genegeerd, om ergens ook iets geïnterpreteerd te kunnen krijgen als nieuwe eigenschappen en nieuwe vormen.
Laatst gewijzigd door small brother op 29 sep 2022, 17:28, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Peter79 »

small brother schreef: 29 sep 2022, 15:57 Als je een koe of hond of paar doorfokt, krijg je andere lichaamsstructuren. De Amerikaanse stamkoekkoeien werden op een gegeven moment te hoekig (en te weinig melk gevend) omdat ze voortdurend werden geselecteerd en gefokt, juist op die hoekigheid. Zo werden ook paarden gefokt die zo'n smalle neusbasis hadden, dat ze voldeden aan de tekenfilmversie, waardoor problemen ontstonden met de ademhaling van dat ras.
Het leuke is dat wanneer je de natuur zijn gang laat gaan, het wildtype weer terug kan komen. De genetische basis is natuurlijk smaller door het fokken, maar het wildtype of datgene wat het benadert, is blijkbaar de meest stabiele constellatie van eigenschappen.
Bovendien geeft ook het kopiëren van een A4-tekst op een gegeven moment totaal andere karakters. En dat was denk ik ook het punt van Zolderworm: je kunt wel veranderen, maar je ontsnapt niet aan de basis en de beperkingen van de oorspronkelijke beesten waarmee je begon. Je krijgt geen nieuw eerder niet bestaand lichaamsdeel aan een beest, en je krijgt bijvoorbeeld wel een nieuwe kleur, omdat immers het wegvallen van kleuren ook tot nieuwe kleuren leidt.

De fruitvliegjes-experimenten zijn dan naar mijn mening, inderdaad ridicuul, omdat de overduidelijke mismaakte exemplaren en misvormingen in vorm en eigenschappen, die zich in alle openheid voortduren aandienen, worden genegeerd, om ergens ook iets geïnterpreteerd te kunnen krijgen als nieuwe eigenschappen en nieuwe vormen.
Ik vind het niet ridicuul, hoogstens onethisch, want ook met grof geweld komen niet die (macro-)mutaties tot stand waarop men de theorie bouwt. Het bouwplan van het fruitvliegje heeft zo een belangrijke stresstest doorstaan en het is nog moeilijker geworden om vol te houden dat macro-evolutie kan plaatsvinden.
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs
small brother
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 okt 2021, 17:01
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door small brother »

Bonjour schreef: 28 sep 2022, 13:01
thom schreef: 28 sep 2022, 12:44 Die snap ik even niet. Heb je de natuur wel eens goed bekeken?
Ja. Kijk maar eens goed. Vissen bewegen de staart links-rechts. Het kan ook anders. Op-neer. Dat laten walvissen zien. Maar door een gebrek aan fantasie zijn er geen vissen ontworpen met op-neer.
Neem het skelet. 2 armen, 2 benen. Alle zoogdieren hetzelfde. Maar door gebrek aan fantasie geen zoogdieren met een extra paar armen. ET heeft daar een verklaring voor. ID niet.
Tja, als ID bij jou niet meer is dan een onderscheidend naamplaatje, dan ga je missen wat het inhoudelijk is. Wat jij een gebrek aan fantasie noemt, is feitelijk een gebrek aan intelligentie bij degene die dat een gebrek aan fantasie noemt. Want de verklaring is 'natuurlijk' dat een vis links en rechts gelijke druk heeft, terwijl onder en boven de druk ongelijk is. Naar beneden ondervindt de vis veel meer druk (weerstand), dan naar omhoog. In feite bewijs jij met jouw inbreng van een gebrek aan fantasie, dat de ontwerper méér intelligentie heeft dan de fantasten die de wereld vullen met wetteloze fantasieën.

Want voor de potvissen en walvissen ligt heel die zaak een beetje anders. Die beesten zijn zo omvangrijk dat ze veel meer druk nodig hebben om zich af te zetten. Bovendien moeten ze echt naar boven, waar ze veel minder weerstand (bewegingsvrijheid) hebben, omdat ze daar beneden niet kunnen ademen. De druk beneden, is veel groter dan de druk bovenin. En die hebben ze nodig om naar boven te kunnen "springen".

Daar zoals jij doet, een gebrek aan fantasie geven als argument, is dus eigenlijk hetzelfde als zeggen dat God geen creativiteit laat zien, waar water altijd stroomafwaarts gaat. Maar de werkelijke minder gefantaseerde realiteit is dus eenvoudig, ook in jouw termen, dat God wetten heeft gemaakt, en dat de natuur zich gewoon aan die wetten moet houden. Zelfs de mens die zelf mag beheren en creëren en vernietigen naar zijn eigen fantasieën in wetteloosheid en denkbeperkingen. Want wie kiest voor kwaad die valt ook in de natuurwet, dat het kwaad ook kwaad ontmoet. Zo niet nu, dan toch wel later.
Bonjour schreef: 28 sep 2022, 13:01 Neem het skelet. 2 armen, 2 benen. Alle zoogdieren hetzelfde. Maar door gebrek aan fantasie geen zoogdieren met een extra paar armen. ET heeft daar een verklaring voor. ID niet.
Het is niet de wereld van de fantasten, maar de wereld van de minder doordachten, waar méér gelijk staat aan beter en functioneler. Maar de realiteit biedt een harmonisch geheel waarin balans is tussen verbruikte energie en nuttig effect, en tussen behoefte en capaciteit. Het is niet een zaak van natuurwettigheid, maar van harmonie en schoonheid en volmaaktheid in kunnen en willen, dat schepselen niet méér kunnen, dan passend bij de aard en behoefte van hun soort. Denk maar aan je eigen voorbeeld: wat zou een derde arm kunnen, wat een tweede arm niet kan? Je zou er niet eens oog voor hebben. Ah, en daar zie je ook de logica van een spin met acht poten en acht ogen, of minder zicht en meer gevoel, tot bij een octopus die de tentakels rondom de mond heeft zitten. Het is allemaal ongeëvenaard vernuftig in harmonie met doel en nut.

Jij zegt dan dat ET een verklaring heeft. Maar is ET dan een alien, dat ET moet verklaren wat aardse fantasten verzinnen dat gewoon bestaanbaar had moeten zijn?? Kun jijzelf niet verklaren met je logische inzichten, dat iets wat overtollig is een onnodig beslag legt op functionaliteit en biologische balans tussen energiebehoefte en energieverbruik?

Of zou jij ook de makers van BMW en Mercedes tegenwerpen, dat het consequent bouwen van auto's met vier wielen en maar één stuurwiel, toch echt een enorm gebrek aan fantasie is? Ik zou ook hier nog steeds liever willen spreken van een onmiskenbaar gebrek aan intelligentie, als iemand onwettige of onharmonische of onnatuurlijke of onlogische of onnutte fantasieën ook in onze natuur vertegenwoordigd zou willen zien.

En, denk eens mee: Als aan de evolutietheorie, dan niet iets intelligents ten grondslag ligt, zoals jij gelooft, dan is het niet logisch en zelfs niet natuurlijk dat heel de schepping is gevuld met logische en intelligente en nuttige en functionele en harmonische en bij elkaar passende eenheden natuur. Jouw uitgangspunt dat het een gebrek moet zijn aan fantasie, is in dat licht inderdaad terecht. Want bij de niet intelligente evolutietheorie, kan het niet anders dan dat er op willekeurige plaatsen ledematen en eigenschappen gefantaseerd kunnen worden, die er dan ook statistisch gezien moeten zijn, Want immers: niemand heeft er ooit over nagedacht. Dan kan het ook niet doordacht zijn. Echt niet.

En de conclusie is dan: het verwijt van gebrek aan fantasie past inderdaad bij evolutietheorie-gelovigen.
Maar het is wel en aanklacht tegen die theorie zelf. Want inderdaad, die theorie denkt niet aan functionaliteit, en harmonie en natuurwet, en evenwicht. Die theorie doet maar wat (er gebeurt maar wat) in willekeurige richtingen, en er is geen enkele belemmering voor nieuwe nog niet gedachte mogelijkheden. De theorie is eigenlijk van hetzelfde fantastische luchtfietsniveau, als waarop jij je begeeft, waar je spreekt over gebrek aan fantasie in de natuur.
Laatst gewijzigd door small brother op 29 sep 2022, 18:57, 6 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Dat_beloof_ik
Berichten: 1279
Lid geworden op: 17 mar 2022, 16:10
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Dat_beloof_ik »

Barnabas schreef: 29 sep 2022, 09:29
Peter79 schreef: 29 sep 2022, 09:21
Waarom zou het niveau niet hoog zijn? Je zal je toch eerst moeten verdiepen in de redenen waarom ze deze experimenten uitvoerden. Het belang ervan is best groot: het lukte ze om mutaties te verkrijgen die daadwerkelijk ingrepen in de lichaamsstructuur van fruitvliegen. Wil je iets bewijzen van macro-evolutie, dan moet je dit soort veranderingen zien te bewerkstelligen. Dergelijke experimenten geven informatie over wat er met ongerichte mutaties mogelijk is.
Goede opmerking, maar @DBI schijnt er anders over te denken.
Het is niet nodig om de embryo's in bevruchte eieren te beschadigen iets op het gebied van evolutie te bewijzen.
Dan heb je een verkeerd idee van evolutie: dat in reeds ontstane wezens veranderingen plaatsvinden.
Gebruikersavatar
vegan-revolution
Berichten: 609
Lid geworden op: 20 feb 2022, 01:19
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door vegan-revolution »

 
In Evolution: It's a Thing wordt een voorbeeld genoemd van de ontwikkeling van een nieuwe diersoort uit een andere diersoort in onze tijd. Specifiek vanaf 8:26 minuten vanaf het begin van de video tot aan 9:27 minuten vanaf het begin van de video. Het gaat om het ontstaan van een nieuw soort vink ("finch" in het Engels).
 
Uiteraard is hier destijds ook in het Nederlands over bericht :
 
Primeur: uitgerekend vinken van Darwin demonstreren hoe snel een nieuwe soort kan ontstaan (een artikel van ongeveer 5 jaar geleden)
 
Daaruit :
 
Voor de allereerste keer hebben wetenschappers in het wild vanop de eerste rij soortvorming kunnen observeren, het proces waarbij een nieuwe diersoort ontstaat. Dat gebeurde uitgerekend met vinken op de Galapagoseilanden, net de plaats én de soort die Charles Darwin hielp zijn evolutietheorie vorm te geven. Het onderzoek werd gepubliceerd in vakblad Science.
Wetenschappers volgen al jarenlang de vinken op het eiland Daphne Major en in 1981 zagen professoren Rosemary en Peter Grant hoe een vink arriveerde van een ander eiland, Española. Het ging om een grote cactusvink, een soort die niet voorkwam op het eiland. Het dier moet meer dan 100 kilometer hebben afgelegd om het eiland te bereiken en paarde daar met een inheemse middelgrote grondvink. Daar kwamen nakomelingen van, die zo'n 40 jaar later een eigen soort zijn gaan vormen die bestaat uit een dertigtal individuen.
De nieuwe populatie verschilt genoeg qua uiterlijk en gedrag om te spreken van een nieuwe soort. Wat meer is, de leden van de nieuwe soort paren niet met de drie inheemse vinkensoorten, zo werd bevestigd door genetisch onderzoek waarvoor Rosemary en Peter Grant samenwerkten met professor Leif Andersson van de Zweedse Universiteit van Uppsala. We zouden verwachten dat de hybride zou paren met een van de andere soorten op het eiland en daarin dan zou opgaan," zegt professor Andersson aan BBC News. "Maar we hebben bevestigd dat het gaat om een afgesloten parende groep."
"Het is een extreem geval van iets wat we in de loop der jaren steeds beter zijn gaan beseffen. Evolutie kan doorgaans heel snel gebeuren."
 
Het zou daarmee dus bewezen zijn dat een nieuwe diersoort uit een andere diersoort kan ontstaan. Precies waarvan de evolutietheorie stelt dat zoiets mogelijk is.
 
Vanwege dit soort voorbeelden waar je moeilijk omheen kunt zijn er veel christenen die denken dat God de evolutie gestuurd heeft en aldus alle levende wezens op aarde gecreëerd heeft en dat God het creëren van nieuwe levende soorten nu nog steeds in onze tijd aan het doen is.
 
Denken "wij zijn (ik ben) beter dan de rest" heeft helaas al veel verpest
Seven
Berichten: 337
Lid geworden op: 13 okt 2017, 11:24
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Seven »

Bonjour schreef: 29 sep 2022, 13:49 Ik denk helemaal niet dat ze meer verschillen hebben dan overeenkomsten. Dat hangt er maar van af hoe je telt. Er is een verschil dat wij meer hersencellen hebben. Maar de overkomst is dat mens en aap hersencellen hebben, die op gelijke manier met elkaar verbonden zijn, met vergelijkbare stoffen werken, op dezelfde plaats in het lichaam zitten, in staat zijn tot het hebben van emoties en zo nog veel meer.
Ja als je alleen de overeenkomsten telt wel ja. Alles met hersenen heeft hersencellen maar dat maakt toch niet alles het zelfde. De hersenen hebben als functie dat ze alles in je lichaam aansturen. Alles gaat eerst naar de hersenen alvorens je reageert op die prikkeling die je via je hersenen binnenkrijgt. En dat werkt met al het leven zo. Varkens en honden bv hebben ook hersenen en de daarbij horende hersencellen. Maar het zijn compleet andere dieren dan bv apen. Laat staan dat ze op mensen lijken of overeenkomsten met mensen hebben.

Een cel wordt een bouwsteen genoemd. De bouwsteen van het leven. Als je nu eens de vergelijking trekt met echte bouwstenen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat je al niet kan bouwen met stenen. Maar dat bewijst toch niet dat bv een muur het zelfde is dan een huis? Ze zijn beide van steen gebouwd meer niet.
Seven
Berichten: 337
Lid geworden op: 13 okt 2017, 11:24
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Seven »

vegan-revolution schreef: 29 sep 2022, 15:37 In bijvoorbeeld ook Rapid adaptation in fruit flies has evolutionary implications staat :
Maar wat bewijst dit nu? Niks toch?
Fruitvliegjes passen zich aan aan de omstandigheden en blijven fruitvliegen. Ja en nu?
Dat had ik je ook nog wel kunnen uitleggen daar hoef je geen wetenschappelijk onderzoek voor te doen hoor.
Fruitvlieg blijft fruitvlieg.

Buiten dat om is dit voor de evolutie helemaal geen goed nieuws. Want evolutie heeft tijd nodig. Tijd om zich te ontwikkelen . Hoe sneller de ontwikkeling gaat des te onwaarschijnlijker dat evolutie waar is. Gewoon omdat er te weinig tijd is.

Ten tweede. Door wie worden deze experimenten eigenlijk verricht. Wie bepalen die omstandigheden, en wie veranderen die omstandigheden waardoor die fruitvliegjes zich kunnen aanpassen? Dat zijn toch mensen? Dat is toch gewoon intelligentie?
Dat terwijl evolutie juist zijn eigen mechanisme is zonder hulp van buitenaf. Mensen kunnen dus eigenlijk helemaal niets doen want zo gauw mensen dus experimenten uitvoeren kan je niet meer spreken over evolutie maar over ID.
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2869
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Eliyahu »

vegan-revolution schreef: 29 sep 2022, 23:29  
In Evolution: It's a Thing wordt een voorbeeld genoemd van de ontwikkeling van een nieuwe diersoort uit een andere diersoort in onze tijd. Specifiek vanaf 8:26 minuten vanaf het begin van de video tot aan 9:27 minuten vanaf het begin van de video. Het gaat om het ontstaan van een nieuw soort vink ("finch" in het Engels).
 
Uiteraard is hier destijds ook in het Nederlands over bericht :
 
Primeur: uitgerekend vinken van Darwin demonstreren hoe snel een nieuwe soort kan ontstaan (een artikel van ongeveer 5 jaar geleden)

Bs"d

Wat een onzin.... "Een vink is in een vink veranderd, en daarom is evolutie een feit!"

:D :D :D
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2869
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Eliyahu »

Tiberius Claudius schreef: 28 sep 2022, 16:15
Barnabas schreef: 28 sep 2022, 15:28

Inderdaad, het is als een kunstenaar die begint met een éénvoudig ontwerp maar zich steeds meer toelegt op het toewerken naar een beeld van zichzelf. Net als God die de schepping gemaakt heeft. Hij is begonnen met basiselementen en heeft uiteindelijk een zeer gevarieerde schepping gemaakt waarbij het aan fantasie niet ontbreekt. Een olifant met een neus die over de vloer sleept, een vogelbekdier met een snavel als bek. Een octopus met acht armen. Het houdt niet op. Wanneer hij al zijn mogelijkheden gebotvierd had zouden wij niets meer over hebben om te maken.
En het mooiste is dat hij deze fantasie in de mens heeft gelegd en van hem zegt dat niets voor hem onmogelijk is. Wanneer gaan we iets maken als een wild beest dat we op zijn kop kunnen zetten, er dan water in gieten en vervolgens maakt hij een heerlijk drankje voor ons. God dient de mens.
Maar dat is geen Goddelijke Schepper, maar gewoon een broddelaar die allerlei inferieure artikelen aflevert.
Bs"d

En we zijn er weer; iemand die nog geen bacterie in elkaar kan zetten levert kritiek op Iemand die de meest fantastische levensvormen gemaakt heeft.

[modbreak Bonjour] Dat is gewoon een ad hominem. Niet doen. Inhoud!
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2869
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Eliyahu »

Mart schreef: 26 sep 2022, 12:23
Seven schreef: 26 sep 2022, 07:39 Ja dan kan je wel lachen maar dat is wel wat we waarnemen.
ID is keihard en onweerlegbaar bewezen? Hahaha, ja dat is grappig. ID mag niet eens aan scholen worden onderwezen en iedere wetenschappelijke universiteit zal je terechtwijzen
Bs"d

En je denkt dat dat een argument is?? Aan universiteiten wordt nu onderwezen dat een kikker in een prins veranderd is, dat er 85 verschillende geslachten zijn, ze weten niet eens meer of ze een mannetje of een vrouwtje zijn, en dat breng jij dan als argument?

De zogenaamde "wetenschap" is helemaal van de realiteit losgezongen.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2869
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Eliyahu »

vegan-revolution schreef: 26 sep 2022, 14:10
small brother schreef: 26 sep 2022, 14:03 Wat jij slecht ziet, verandert de realiteit niet. Het is niet God die vermoord,
maar God die zijn gelaat afwendt en zijn bescherming wegneemt.
Kijk, als God goed is dan kan Hij niet slecht zijn. Zo simpel is het.
Bs"d

Het enige probleem met die opmerking is dat zonder de moraal van God je niet weet wat goed of slecht is.

https://tinyurl.com/ath-no-judg
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2869
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Eliyahu »

Dat_beloof_ik schreef: 28 sep 2022, 07:14
Seven schreef: 28 sep 2022, 06:03

Geef eens een voorbeeld. Want je raaskalt maar wat.
Hoezo een voorbeeld :lol: Er is geen enkel element uit de ID wetenschappelijk bewezen, binnen welk gebied dan ook.
Bs"d

ID is keihard en onweerlegbaar bewezen door de duons, de dual coding genes.

Het DNA, als je bij de eerste letter begint te lezen, dan krijg je een handleiding voor het maken van bijvoorbeeld een oog. Maar nou blijkt, als je bij de tweede letter begint te lezen, dan krijg je een hele andere code, bv een handleiding voor het maken van een oor. En als je in plaats van van links naar rechts van rechts naar links gaat lezen, dan krijg je weer een andere code voor een ander lichaamsdeel. De codes lopen dus door codes heen. Ze zijn met elkaar verwoven.

Het is datacompressie op het hoogste nivo, op een nivo waar computerprogrammeurs alleen maar van kunnen dromen. Dat dit door stom toeval, door mutaties, fouten, en selectie tot stand heeft kunnen komen is onmogelijk. Want in het bijzonder onwaarschijnlijke geval dat op zo’n manier één code gevormd of verbeterd wordt, dan worden de codes die daar doorheen lopen vernield.

Dus de kans dat dit door toeval tot stand is gekomen is nul.

Dit is ontegenzeggenlijk intelligent ontwerp.

En ze proberen hier ook niet eens wat tegen in te brengen. De goddelozen doen er het zwijgen toe.


Hier in PubMed wordt gesproken over die overlappende codes: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17511511

Men merkt daar terloops op dat “dual coding is nearly impossible by chance” oftewel: “overlappende codes zijn vrijwel onmogelijk door toeval”.


Exit evolutietheorie.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2869
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Eliyahu »

Mart schreef: 28 sep 2022, 10:17
Seven schreef: 28 sep 2022, 06:03 Geef eens een voorbeeld. Want je raaskalt maar wat.
Je suggereert dat ID zou zijn bewezen -- dat is lachwekkend :lol:. Ga gewoon ff langs een wetenschappelijke universiteit en laat je informeren. ID mag niet eens aan scholen worden onderwezen en iedere wetenschappelijke universiteit zal je terechtwijzen -- je hebt geen kaas gegeten van genetica, paleontologie, embryologie, moleculaire biologie, biogeografie of anatomie, maar je staat vooraan met je nogal arrogante beweringen.
Bs"d

En mensen die wel verstand hebben van paleontologie, die zingen in koor dat het fossielenverslag GEEEN evolutie laat zien: http://tinyurl.com/fossielNL

Maar op de één of andere manier steken jullie daar je kop voor in het zand. Net als voor wetenschappers die zeggen dat mutaties geen nieuwe soorten kunnen maken, of wiskundigen die uitleggen dat evolutie onmogelijk is:

Uit het boek “The Science of God”, door dr Gerald Schroeder:

“Het idee van een 'hoopgevend monster', een enorme en veelzijdige evolutionaire verandering die plaatsvindt in een enkele - of een paar – generaties, kan de toets der statistiek niet doorstaan. Dit werd vastgesteld in 1967 op het Wistar instituut symposium, (23) wat vooraanstaande biologen en wiskundigen bij elkaar bracht in wat uitdraaide op een vergeefse poging om een wiskundig aanvaardbare basis te vinden voor de aanname dat mutaties de drijvende kracht zijn achter evolutie. Het draaide er jammer genoeg op uit dat telkens als de wiskundigen de statistische onmogelijkheid van een bepaalde aanname lieten zien, dat de reactie van de biologen dan was dat er ergens een fout in de wiskunde moest zitten, omdat evolutie plaatsgevonden had, en omdat het had plaatsgevonden via toevallige mutaties.”

23: P. Moorehead and M. Kaplan, “Mathematical Challenges to the Neo-Darwinian Interpretation of Evolution” Proceedings of the Symposium, Wistar Institute of Biology, 1967
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Dat_beloof_ik
Berichten: 1279
Lid geworden op: 17 mar 2022, 16:10
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Dat_beloof_ik »

Eliyahu schreef: 30 sep 2022, 08:17
Dat_beloof_ik schreef: 28 sep 2022, 07:14

Hoezo een voorbeeld :lol: Er is geen enkel element uit de ID wetenschappelijk bewezen, binnen welk gebied dan ook.
Bs"d

ID is keihard en onweerlegbaar bewezen door de duons, de dual coding genes.

Het DNA, als je bij de eerste letter begint te lezen, dan krijg je een handleiding voor het maken van bijvoorbeeld een oog. Maar nou blijkt, als je bij de tweede letter begint te lezen, dan krijg je een hele andere code, bv een handleiding voor het maken van een oor. En als je in plaats van van links naar rechts van rechts naar links gaat lezen, dan krijg je weer een andere code voor een ander lichaamsdeel. De codes lopen dus door codes heen. Ze zijn met elkaar verwoven.

Het is datacompressie op het hoogste nivo, op een nivo waar computerprogrammeurs alleen maar van kunnen dromen. Dat dit door stom toeval, door mutaties, fouten, en selectie tot stand heeft kunnen komen is onmogelijk. Want in het bijzonder onwaarschijnlijke geval dat op zo’n manier één code gevormd of verbeterd wordt, dan worden de codes die daar doorheen lopen vernield.

Dus de kans dat dit door toeval tot stand is gekomen is nul.

Dit is ontegenzeggenlijk intelligent ontwerp.

En ze proberen hier ook niet eens wat tegen in te brengen. De goddelozen doen er het zwijgen toe.


Hier in PubMed wordt gesproken over die overlappende codes: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17511511

Men merkt daar terloops op dat “dual coding is nearly impossible by chance” oftewel: “overlappende codes zijn vrijwel onmogelijk door toeval”.


Exit evolutietheorie.
Je herhaalt jezelf. Dit schreef je al eerder, daar is inhoudelijk op gereageerd waarbij uitleg is gegeven hoe dit evolutionair mogelijk is.
En vervolgens kom je gewoon weer met dezelfde tekst die eerder gaf.
Gebruikersavatar
Zolderworm
Berichten: 20841
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:26
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Zolderworm »

vegan-revolution schreef: 29 sep 2022, 15:37  
Zolderworm schreef: 29 sep 2022, 08:42Er wordt niet beschreven welke aanpassingen dat precies zijn en wat de verbeteringen zijn.
 
In bijvoorbeeld ook Rapid adaptation in fruit flies has evolutionary implications staat :
 
The flies were evolving, adapting to their environment, and faster than anyone had measured before.
 
Zonder in details te treden heeft een aanpassing aan de omgeving doorgaans meer succes tot gevolg.
 
Het wordt mij echter niet duidelijk of er daardoor nieuwe soorten fruitvliegen kunnen ontstaan of alleen maar nieuwe variëteiten van dezelfde soort.
 
Het ontstaan van een nieuwe soort uit een andere soort is waar de evolutietheorie immers onder meer op gebouwd is. Zijn er dáár hedendaagse voorbeelden van?
 
Ja, het wordt toch niet duidelijk wat die verbeteringen precies inhouden. En of ze op de snelweg naar een nieuwe soort zitten.
Only dead fish go with the flow
peda
Berichten: 20633
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door peda »

vegan-revolution schreef: 29 sep 2022, 23:29  

 
Het zou daarmee dus bewezen zijn dat een nieuwe diersoort uit een andere diersoort kan ontstaan. Precies waarvan de evolutietheorie stelt dat zoiets mogelijk is.
 
Vanwege dit soort voorbeelden waar je moeilijk omheen kunt zijn er veel christenen die denken dat God de evolutie gestuurd heeft en aldus alle levende wezens op aarde gecreëerd heeft en dat God het creëren van nieuwe levende soorten nu nog steeds in onze tijd aan het doen is.
 
Inderdaad de theorie van de Theistische Evolutie ( T E ).
Het zou best wel interessant zijn om op aminizuur niveau binnen de genen van de in het artikel vermelde verschillende vinken soorten de verschillen te kennen. Is het verschil in detail bekend dan kunnen de veranderingen volledig worden gevolgd en worden getoetst aan het criterium "" toevalligheid "'. Theistische evolutie ziet dan nog wel een rol van T bij de ( vooreerst ) niet-waarneembare technische beinvloeding van de "" toevalligheid "". Is toeval wel zuiver toeval of toch beïnvloedt/ gestuurd. Ik zie momenteel geen praktische mogelijkheid om dat probleem definitief op te lossen.
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Peter79 »

vegan-revolution schreef: 29 sep 2022, 23:29 Vanwege dit soort voorbeelden waar je moeilijk omheen kunt zijn er veel christenen die denken dat God de evolutie gestuurd heeft en aldus alle levende wezens op aarde gecreëerd heeft en dat God het creëren van nieuwe levende soorten nu nog steeds in onze tijd aan het doen is.
Volgens mij is er ook geen discussie over deze voorbeelden; het gaat over micro-evolutie: een vink blijft een vink en een fruitvlieg blijft een fruitvlieg. Het gaat om variatie die al aanwezig is in de soort of eenvoudig door mutaties kan ontstaan. Dat is heel wat anders dan dat een ringworm een uitwendig skelet en ledematen krijgt en aldus een tussenvorm tussen wormen en geleedpotigen wordt gerealiseerd.

Christenen die denken dat God de evolutie gestuurd heeft, hebben zich m.i. door creationisten laten verleiden om hun geloof aan een bepaald model te verbinden; het lijkt me voor christenen zinvoller om het "in zes dagen geschapen" te laten staan en de interpretatie (model of "bij wijze van spreken") aan de hoorder over te laten. In elk geval maakt de orthodoxie nu een stap richting ET, het is dan ook moeilijk om daarvan afstand te houden in een maatschappij die daarvan doortrokken is.
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs
Barnabas
Berichten: 1654
Lid geworden op: 16 dec 2020, 14:12
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Barnabas »

Dat_beloof_ik schreef: 29 sep 2022, 18:10
Barnabas schreef: 29 sep 2022, 09:29

Goede opmerking, maar @DBI schijnt er anders over te denken.
Het is niet nodig om de embryo's in bevruchte eieren te beschadigen iets op het gebied van evolutie te bewijzen.
Dan heb je een verkeerd idee van evolutie: dat in reeds ontstane wezens veranderingen plaatsvinden.
Dat weet ik wel.
Gebruikersavatar
Dat_beloof_ik
Berichten: 1279
Lid geworden op: 17 mar 2022, 16:10
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Dat_beloof_ik »

Barnabas schreef: 30 sep 2022, 13:36
Dat_beloof_ik schreef: 29 sep 2022, 18:10

Het is niet nodig om de embryo's in bevruchte eieren te beschadigen iets op het gebied van evolutie te bewijzen.
Dan heb je een verkeerd idee van evolutie: dat in reeds ontstane wezens veranderingen plaatsvinden.
Dat weet ik wel.
Dat is dan sinds vandaag, want gisteren gaf je Peter79 nog gelijk.
Barnabas schreef: 29 sep 2022, 09:29
Peter79 schreef: 29 sep 2022, 09:21
Waarom zou het niveau niet hoog zijn? Je zal je toch eerst moeten verdiepen in de redenen waarom ze deze experimenten uitvoerden. Het belang ervan is best groot: het lukte ze om mutaties te verkrijgen die daadwerkelijk ingrepen in de lichaamsstructuur van fruitvliegen. Wil je iets bewijzen van macro-evolutie, dan moet je dit soort veranderingen zien te bewerkstelligen. Dergelijke experimenten geven informatie over wat er met ongerichte mutaties mogelijk is.
Goede opmerking, maar @DBI schijnt er anders over te denken.
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Peter79 »

Barnabas schreef: 30 sep 2022, 13:36 Dat weet ik wel.
Laat je niet voor de gek houden; helaas heeft niemand nog een link gegeven naar het bedoelde onderzoek, maar drosophila's zijn zo fijn voor evolutieonderzoek omdat ze zich zo gemakkelijk laten kweken en zich zo gemakkelijk voortplanten.
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs
Gebruikersavatar
Tiberius Claudius
Berichten: 2577
Lid geworden op: 01 mei 2022, 12:43
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Tiberius Claudius »

Peter79 schreef: 30 sep 2022, 15:53
Barnabas schreef: 30 sep 2022, 13:36 Dat weet ik wel.
Laat je niet voor de gek houden; helaas heeft niemand nog een link gegeven naar het bedoelde onderzoek, maar drosophila's zijn zo fijn voor evolutieonderzoek omdat ze zich zo gemakkelijk laten kweken en zich zo gemakkelijk voortplanten.
Ze zijn helemaal niet zo geschikt voor evolutie onderzoek en worden daar geloof ik ook niet voor gebruikt.

Ze worden vooral gebruikt in practica voor studenten om hun wat van genetica bij te brengen.
Je kunt ze zelfs inkopen op eigenschappen.
En wat als er meer Keizers zijn geweest dan maanden Geachte Senatoren?
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: The Guardian hakt genadeloos in op evolutie

Bericht door Peter79 »

Tiberius Claudius schreef: 30 sep 2022, 16:01 Ze zijn helemaal niet zo geschikt voor evolutie onderzoek en worden daar geloof ik ook niet voor gebruikt.

Ze worden vooral gebruikt in practica voor studenten om hun wat van genetica bij te brengen.
Je kunt ze zelfs inkopen op eigenschappen.
Evolutie is natuurlijk een containerbegrip. Hier een ode aan de fruitvlieg: https://ukrant.nl/magazine/ode-aan-de-fruitvlieg/

Maar gedragsbioloog en geneticus Billeter wijdde twintig jaar van zijn leven aan de vliegjes die hij niet alleen cool víndt: ‘Ze zíjn gewoon cool.’

Hoe hij dat zo zeker weet? Omdat een groot aantal fundamentele wetenschappelijke vondsten te danken zijn aan de fruitvlieg. Neem het feit dat DNA te vinden is op het chromosoom. ‘Fruitvliegjes hebben chromosomen die zo groot zijn dat je ze haast met het blote oog kunt zien.’ Hetzelfde geldt voor het bewijs dat nucleaire straling mutaties kan veroorzaken. ‘Waanzinnig veel van wat we weten over het mechanisme van het leven is ontdekt in dit organisme.’
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs