Hoe om te gaan met FVD?

Benieuwd naar wat anderen denken en geloven? Christen of niet, bespreek het hier.
Moderatie: het moderatieteam
Forumregels
hier
> > Lees de regels goed door!

Moderatie: het moderatieteam
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/18/op ... p-a4065972
Wat is normaal nog in dit land? Woensdag vroeg Op1 zich af hoe politiek en media zich moesten verhouden tot Forum voor Democratie, nu Kamerlid Pepijn van Houwelingen van die partij een D66-collega tijdens een debat had voorgehouden dat „zijn tijd nog wel zou komen”, want „er komen tribunalen”. Die bedreiging viel zelfs voor een parlement waarin „Doe eens normaal, man!” is geroepen, buiten de norm.
Waren we net gewend aan een Geert Wilders die de meest rare dingen roept, komt er een FVD welke niet alleen in regelrechte leugens grossiert, maar nu ook mede parlementariërs bedreigd. Het fatsoen is ver te zoeken in Den Haag, maar erger is natuurlijk: welke leeghoofden stemmen op dergelijke partijen?
Interessant, maar lastig te duiden, was de opstelling van het NOS Journaal. Dat besteedde in het bulletin van acht uur geen minuut aandacht aan de bedreiging van een Kamerlid in de plenaire zaal. Was dat omdat men de provocatie niet met publiciteit wilde belonen of omdat de redactie dit eigenlijk geen nieuws vond?
Het is de hamvraag, moeten we dit rapalje gewoon maar negeren zoals het NOS journaal doet? Want dat FVD om aandacht verlegen zit is zonneklaar.
Anderzijds valt niet te negeren dat een deel van het volk dit gedachtengoed aanhangt. Het kan zomaar je buurman zijn die jou voor een tribunaal wenst.
Dan sluipt er een wantrouwen jegens elkaar in de maatschappij. Ik ken ook mensen die FVD hebben gestemd........
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3559
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door dingo »

Ik wil niet alle FVD stemmers over één kam scheren al zitten er wel een paar rare figuren bij. Maar hoe in zijn algemeenheid om te gaan met extremistische uitingen is een heikel punt. Alles wat je aandacht geeft groeit, zowel positief als negatief. Maar dit soort clubs ondergronds door laten woekeren is ook weer ongewenst. Wat bij sociale media inmiddels wel is gebleken, is dat het "deplatformen" van extremistische groepen en personen wel een positief effect hebben. Vandaar dat ik zelf toch neig naar blijven negeren van extremistische uitingen.
Spreuken 26:4
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

Ik pleit ook voor negeren, maar anderzijds is iemand bedreigen in het hart van de democratie wel het oversteken van een grens.
En we gaan al zo lang mee met tuig in het parlement. Beteren doet het niet. Toen het LPF schorem verdween dacht ik dat de kiezer wel wat geleerd zou hebben. Maar dat bleek buiten Wilders gerekend. Openlijke moslimhaat in het parlement. En nu blijkt het toch weer erger te kunnen. Een 'partij' die alleen maar ophef wil veroorzaken en de samenleving wenst te ontwrichten.
Gebruikersavatar
Robert Frans
Berichten: 1467
Lid geworden op: 11 apr 2013, 14:58
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door Robert Frans »

Mijns inziens heeft de waarnemend voorzitter tijdens dat incident nog mild gehandeld, hoewel het verder wel netjes opgelost is. Ik zou van Houwelingen waarschijnlijk heel eenvoudig de keuze geven: zijn bedreiging aan het adres van Sjoerdsma onvoorwaardelijk en volledig terugnemen, of direct het woord ontnomen worden. Dat laatste betekent dat hij gedurende het debat dan niet meer het woord kan voeren. Van discussie daarover zou ik niet eens willen weten.
Ik had echter begrepen dat de voorzitter zelfs iemand kan schorsen voor de dag, wat hiervoor wellicht te zwaar zou zijn, maar wel een mogelijkheid als van Houwelingen na de ontneming van het woord zich ernstig zou blijven misdragen.
In het Britse Lagerhuis zou hij in elk geval waarschijnlijk meteen geschorst zijn; daar zijn ze nog vele malen strenger in de omgangsvormen. Iemand een bijnaam geven kan daar al reden voor schorsing zijn; dit filmpje laat daarvan een duidelijk voorbeeld zien.

Ik denk dat in het parlement het presidium (de voorzitter met alle fractievoorzitters) gewoon weer hele scherpe, voor iedereen duidelijke grenzen moet stellen in de omgangsvormen en bij grove overtredingen wat vaker het woord moet ontnemen als de betreffende Kamerleden de gemaakte overtredingen niet terugnemen.
Dat schept ongetwijfeld geen prettige sfeer, maar soms is dat wel nodig om iedereen weer even bewust te maken van hoe je met elkaar omgaat en hoe je je voorbeeldfunctie als volksvertegenwoordiger dient te vervullen. En uiteindelijk kan het de sfeer juist wél ten goede komen.
Schelden, dreigen, persoonlijk aanvallen, ja ook treiterende bijnamen geven, vals of ononderbouwd beschuldigen, grove drogredeneringen gebruiken, al dat soort dingen horen mijns inziens niet thuis in het parlement.
Op dat laatste is misschien wat lastig te modereren, omdat de voorzitter zich niet inhoudelijk in het debat mag mengen, maar bij de andere genoemde kwalijkheden zou dat minder problemen moeten opleveren.

Wat betreft uitingen buiten het parlement: tegenwoordig zijn de sociale media zodanig machtig, dat je iemand al vrij effectief de mond kan snoeren door diegene de toegang daartoe te ontzeggen. Ik bedoel, iemand laatst nog iets van Trump gehoord?
Daar de sociale media feitelijk particuliere uitgevers zijn en geen publieke sectoren, hebben zij de vrijheid om te bepalen welke uitingen zij gewenst achten en welke niet. Dat heeft duidelijk ook zijn nadelen, zeker gecombineerd met die genoemde macht, maar kan bij juist en integer gebruik dus ook het publieke debat positief beïnvloeden.
Op persoonlijk niveau kan men hetzelfde doen door te besluiten niet naar zulke redeneringen te willen luisteren en ze ook zelf niet aan te halen of door te geven. En door zelf natuurlijk het goede voorbeeld te geven als het gaat om respectvol, vriendelijk en inhoudelijk discussiëren, op basis van feiten en argumenten.
Wanneer de ander zich echter verlaagt tot persoonlijke aanvallen en of aanhoudende drogredeneringen, dan heb je altijd het recht en soms ook de plicht de discussie te beëindigen en eventueel letterlijk weg te lopen. Je wint de ander er misschien niet mee, maar je verliest dan ook niet.
Na Pasen weer actief

Vrede en alle goeds
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

https://joop.bnnvara.nl/opinies/rotterd ... van-baudet
Door te beweren dat de democratisch gelegitimeerde maatregelen niet ter bescherming van de volksgezondheid zijn, met als onderbouwing allerlei vage complottheorieën, ondermijnen deze politici de Grondwet
Ondertussen proberen ultrarechtse politici die maatregelen in twijfel te trekken door openlijk te stellen dat de maatregelen niet genomen worden ter bescherming van de volksgezondheid, maar om “het volk” te onderdrukken. Het gevolg is dat mensen uit “het volk” politici gaan bedreigen. En afgelopen week zagen we dat diezelfde politici dit niet afkeuren of veroordelen, maar zelfs toejuichen en stellen er trots op te zijn.
Het moge duidelijk zijn dat FVD niet de ambitie heeft om politiek gezien wat voor te stellen, maar om de bestaande orde omver te werpen.
Daarbij zijn uiteraard alle middelen toegestaan. Volgens mij staan de rellen welke we gisteren hebben gezien niet los van FVD.
En lieden die graag rellen zijn nooit moeilijk te vinden, je hebt aan enkele honderden al genoeg.
Baudet is historicus, met bovendien een grote fascinatie voor het fascisme en nationaalsocialisme van de vorige eeuw. Door de Grondwet te ondermijnen met zijn retoriek, weet hij dus donders goed waar hij mee bezig is en wat dat tot gevolg kan hebben. Zie de straatgevechten in Berlijn, nu honderd jaar geleden. L’histoire se repète… Baudet is op slinkse manier een aanval op de democratische rechtstaat aan het plegen. De voortdurend twitterende Baudet is vanaf het begin van de rellen, tot het moment dat ik dit schrijf, ruim twaalf uur later, oorverdovend stil.
Hij zal wel afkomen met nonsens als dat hij tegen geweld is en andere prietpraat om vervolgens weer elders olie op het vuur te gooien.
Ik ben benieuwd of FVD in staat is om de democratie te verzwakken tot Weimar achtige proporties.
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3559
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door dingo »

Hij is een ideale kandidaat om te "de-platformen" dus om van Twitter en Facebook afgegooid te worden.
Spreuken 26:4
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3559
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door dingo »

Die relschoppers mogen overigens blij zijn dat er geen doden zijn gevallen. Nu is het al een legitimatie om hard op te treden tegen anti-coronamaatregelen demonstraties of een totaalverbod op deze demonstraties. En straks uiteraard klagen "zie je wel nu mogen we ook al niet demonstreren".
Spreuken 26:4
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 35552
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door callista »

Deze demonstratie gaat in ieder geval niet door .
Afwachten maar weer wat daar eventueel toe kan leiden.
Het zijn nu ook demonstraties tegen coronabeleid en vuurwerkverbod....
dus zet je maar schrap.

Amsterdamse demonstratie tegen coronabeleid geschrapt na rellen in Rotterdam.


https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnen ... d=msedgntp
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

callista schreef: 20 nov 2021, 11:48 Deze demonstratie gaat in ieder geval niet door .
Afwachten maar weer wat daar eventueel toe kan leiden.
Het zijn nu ook demonstraties tegen coronabeleid en vuurwerkverbod....
dus zet je maar schrap.

Amsterdamse demonstratie tegen coronabeleid geschrapt na rellen in Rotterdam.


https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnen ... d=msedgntp

De demonstratie in R'dam was ook niet toegestaan, echter men dacht er met 'lief doen' mee weg te komen.
En daar schuilt het volgende probleem: als de politie hard optreedt dan kraait FVD weer dat we in een politiestaat leven.
Onderwijl gaat de 'gewone man' gebukt onder het gedrag van een stelletje losers.
Losers die het "oog om oog, tand om tand" praktiseren.


Als de politiek radicaliseert dan gaat de straat mee.
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

Die demonstratie in A'dam werd georganiseerd door Hilda Slofstra , een complotdenker. Kindermisbruik wordt gesuggereerd door vooraanstaande politici. Enz enz.
Gebruikersavatar
Mart
Berichten: 9132
Lid geworden op: 10 aug 2016, 15:54
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door Mart »

hopper schreef: 18 nov 2021, 17:24 https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/18/op ... p-a4065972
Wat is normaal nog in dit land? Woensdag vroeg Op1 zich af hoe politiek en media zich moesten verhouden tot Forum voor Democratie, nu Kamerlid Pepijn van Houwelingen van die partij een D66-collega tijdens een debat had voorgehouden dat „zijn tijd nog wel zou komen”, want „er komen tribunalen”. Die bedreiging viel zelfs voor een parlement waarin „Doe eens normaal, man!” is geroepen, buiten de norm.
Waren we net gewend aan een Geert Wilders die de meest rare dingen roept, komt er een FVD welke niet alleen in regelrechte leugens grossiert, maar nu ook mede parlementariërs bedreigd. Het fatsoen is ver te zoeken in Den Haag, maar erger is natuurlijk: welke leeghoofden stemmen op dergelijke partijen?
Aankondiging van tribunalen... Slimme zet, maar zeer slecht getimed en volkomen verkeerd gericht. Dat zal hem zelfs zijn baantje kunnen kosten. Er is een duidelijke toename in ongenoegen nu zelfs middenstanders de dupe zijn en de eerste trekken van haat al te zien zijn. Ongenoegen en haat zijn sterke drijfveren en dat maakt ze bruikbaar. Het is slim deze emoties een richting te geven -- dat is het gat in de sociale markt dat onze politici blijkbaar nog niet is opgevallen, of misschien zijn ze te braaf, hebben geen lef of hebben er gewoon geen neusje voor. De instelling van politici en ambtenaren is een andere dan die van wetenschappers of kunstenaars. Richt het diepe ongenoegen en de toenemende haat op een klein groepje dat het goed heeft terwijl de rest steeds minder heeft en richt het niet op degenen die toch al geen cent te makken hebben, zoals de asielzoekers en andere kwetsbare groepen. De rijken zijn een perfect mikpunt. Ik denk dat het binnen twee decennia in de politiek inderdaad uit de hand gaat lopen en ben er niet meer rouwig om, want er moet iets gebeuren nu steeds meer gezinnen en naaste geliefden de dupe zijn van de ongelijke verdeling.
Als je een ander volgt, zul je nooit jezelf vinden. (Krishnamurti)
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

Mart schreef: 20 nov 2021, 12:57
hopper schreef: 18 nov 2021, 17:24 https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/18/op ... p-a4065972Waren we net gewend aan een Geert Wilders die de meest rare dingen roept, komt er een FVD welke niet alleen in regelrechte leugens grossiert, maar nu ook mede parlementariërs bedreigd. Het fatsoen is ver te zoeken in Den Haag, maar erger is natuurlijk: welke leeghoofden stemmen op dergelijke partijen?
Aankondiging van tribunalen... Slimme zet, maar zeer slecht getimed en volkomen verkeerd gericht. Dat zal hem zelfs zijn baantje kunnen kosten. Er is een duidelijke toename in ongenoegen nu zelfs middenstanders de dupe zijn en de eerste trekken van haat al te zien zijn. Ongenoegen en haat zijn sterke drijfveren en dat maakt ze bruikbaar. Het is slim deze emoties een richting te geven -- dat is het gat in de sociale markt dat onze politici blijkbaar nog niet is opgevallen, of misschien zijn ze te braaf, hebben geen lef of hebben er gewoon geen neusje voor. De instelling van politici en ambtenaren is een andere dan die van wetenschappers of kunstenaars. Richt het diepe ongenoegen en de toenemende haat op een klein groepje dat het goed heeft terwijl de rest steeds minder heeft en richt het niet op degenen die toch al geen cent te makken hebben, zoals de asielzoekers en andere kwetsbare groepen. De rijken zijn een perfect mikpunt. Ik denk dat het binnen twee decennia in de politiek inderdaad uit de hand gaat lopen en ben er niet meer rouwig om, want er moet iets gebeuren nu steeds meer gezinnen en naaste geliefden de dupe zijn.
Ik prefereer de status quo (democratie en orde), maar gezien ik het willen niet kan willen zal ik gelaten bezien hoe de chaos toeneemt.
Degenen die hier de dupe van zullen zijn, zullen niet de rijken zijn, maar de gewone man zoals ik.

Ca 20% van het Nederlandse volk stemt nu al weer 20 jaar extreem rechts en de verdeeldheid neemt alleen maar toe.
Ik zie het als de tijdsgeest in samenhang met Europa en de wereld.
Bedreigingen van extreemrechts zijn een interne bedreiging, maar buiten de landsgrenzen is het Rusland en Turkije die de westerse samenlevingen trachtten te ondermijnen. Zie hoe Bellarus doet met weerloze vluchtelingen. En zie hoe Europa haar eigen waarden ondermijnt door pushbacks toe te staan.

En wij Janmaat maar eng vinden in de jaren 80/90. Janmaat die werd veroordeeld, waar nu Baudet en de zijnen met veel ergere dingen weg komen.
Waaruit blijkt dat onze rechtsstaat niet afdoende functioneert. Maar dat wisten we al toen Wilders niet achter de tralies verdween.

Nou ja, enzovoort enzovoorts, dan stort de boel maar in.
Gebruikersavatar
MagereHein
Berichten: 2498
Lid geworden op: 14 nov 2021, 17:16
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door MagereHein »

dingo schreef: 18 nov 2021, 18:15 Ik wil niet alle FVD stemmers over één kam scheren al zitten er wel een paar rare figuren bij.
Mag ik ze dan over 2 kammen scheren?
Ontevreden met de huidige gang van (democratische) zaken.
Gevoelig voor complot theorieën.

Dekt dit een beetje de lading van de forum-stemmers?
I love being wrong because that means in that instant I learned something new that day
Gebruikersavatar
dingo
Site Admin
Berichten: 3559
Lid geworden op: 04 mar 2013, 00:09
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door dingo »

MagereHein schreef: 21 nov 2021, 13:07
dingo schreef: 18 nov 2021, 18:15 Ik wil niet alle FVD stemmers over één kam scheren al zitten er wel een paar rare figuren bij.
Mag ik ze dan over 2 kammen scheren?
Ontevreden met de huidige gang van (democratische) zaken.
Gevoelig voor complot theorieën.

Dekt dit een beetje de lading van de forum-stemmers?
Er zijn denk ik wel 20 kammen te benoemen maar dan moet je de nuances zoeken en die vind je in ieder geval niet in de media en publieke debat. Gevoelig voor complot theorieën ja dat zit er ook bij. Aan de andere kant als je slachtoffer bent van de toeslagenaffaire is het niet zo raar dat je de overheid niet vertrouwd. Ik kijk zelf ook met het nodige wantrouwen naar politiek en overheid. Aan de andere kant ken ik persoonlijk mensen die werken voor het RIVM waarvan ik overtuigd ben van hun integriteit en wetenschappelijk handelen. Aan hun oordeel en publicaties hecht ik uiteraard wel meer waarde als aan het verhaal van een politicus die de massa bespeeld voor zijn eigen politieke gewin.
Spreuken 26:4
Gebruikersavatar
MagereHein
Berichten: 2498
Lid geworden op: 14 nov 2021, 17:16
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door MagereHein »

Snel oordelen is inderdaad nooit goed. Maar dat mijn haren bij het horen van de uitlatingen van Baudet en co overeind gaan staan is een feit.
I love being wrong because that means in that instant I learned something new that day
Snelheid
Berichten: 10687
Lid geworden op: 15 okt 2019, 21:39
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door Snelheid »

FVD tja niet politiek correct geen blad voor de mond en ze hebben nog voor een groot deel gelijk ook zie de zaken rondom het beleid corona..................maar goed eindelijk wat leven in het slaap parlement.Wordt tijd dat ze dat ze het aftredend regime is echt goed gaan controleren.

Maar goed politieke partijen zouden niet moeten bestaan,ze zijn een ramp voor het land.
VERITAS VOS LIBERABIT.
Gebruikersavatar
Yours
Berichten: 1716
Lid geworden op: 15 feb 2020, 15:15
Man/Vrouw: V

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door Yours »

Snelheid schreef:
Maar goed politieke partijen zouden niet moeten bestaan,ze zijn een ramp voor het land.
Vertel eens hoe het land volgens jou bestuurd zou moeten worden.
Reïncarnatie is de verbindende factor binnen het bewustzijnsproces van de mens
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

https://www.parool.nl/nederland/kerstwe ... ~b3068ede/
Een kerstboodschap van de jongerenafdeling van Forum voor Democratie heeft wrevel gewekt bij prominent FvD’er Theo Hiddema. De JFVD wenste vrijdag iedereen via Twitter een ‘Fijn Joelfeest en een zalige Kerst’.
Er schijnt een associatie te zijn van het Joelfeest met de nazi's.
Dat heeft een reactie uitgelokt van FvD-Eerste Kamerlid Theo Hiddema. Het Joelfeest is namelijk een oud Germaans feest waarbij de doden worden herdacht en de vruchtbaarheid wordt gevierd. Het is echter ook een feest dat door de nazi’s werd gevierd, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zoals in kamp Westerbork in 1942, zo stipt Hiddema aan in een tweet in reactie op het JFVD-bericht.
http://www.drentheindeoorlog.nl/?aid=524

Dat blijkt er ook te zijn. (Wist ik ook niet). Hiddema drijft nu toch wel een beetje over. Enfin, FVD heeft weer de schijnwerpers op een foute manier.
Mullog
Berichten: 3737
Lid geworden op: 27 jan 2020, 20:01
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door Mullog »

hopper schreef: 26 dec 2021, 09:03 ... Enfin, FVD heeft weer de schijnwerpers op een foute manier.
Indachtig het principe, het geeft niet wat ze over je zeggen als ze maar wat over je zeggen.
peda
Berichten: 20330
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door peda »

Of wat veel kwalijker is, de bekende suprematie slogan "" Wir sind besser, also wissen wir es auch besser "".
Unsere weitaus bessere "'Leitkultur "" .
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

Mullog schreef: 26 dec 2021, 11:44
hopper schreef: 26 dec 2021, 09:03 ... Enfin, FVD heeft weer de schijnwerpers op een foute manier.
Indachtig het principe, het geeft niet wat ze over je zeggen als ze maar wat over je zeggen.
Ik was verbaasd dat de aanval van binnen uit komt. Hiddema is zelf fout-rechts, dus waarom dan zo'n vergezochte connotatie ter berde brengen?
Iemand een 'Fijn Joelfeest' toewensen, daar zie ik niet zo veel kwaad in. Per slot van rekening is het Joelfeest ook de wieg van kerstmis.
HJW
Berichten: 5701
Lid geworden op: 09 aug 2016, 19:44
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door HJW »

hopper schreef: 26 dec 2021, 12:17
Mullog schreef: 26 dec 2021, 11:44
Indachtig het principe, het geeft niet wat ze over je zeggen als ze maar wat over je zeggen.
Ik was verbaasd dat de aanval van binnen uit komt. Hiddema is zelf fout-rechts, dus waarom dan zo'n vergezochte connotatie ter berde brengen?
Iemand een 'Fijn Joelfeest' toewensen, daar zie ik niet zo veel kwaad in. Per slot van rekening is het Joelfeest ook de wieg van kerstmis.
Dat staat er ook: hij krijgt er g e z e i k over in de advocatenpraktijk. Gewoon eigenbelang.
Joelfeest: in het totale kader van het antisemitische, xenofobe en racistische gedachtengoed van deze partij is het geen onschuldig iets.
hopper
Berichten: 14441
Lid geworden op: 19 jan 2020, 17:06
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door hopper »

HJW schreef: 26 dec 2021, 12:30
hopper schreef: 26 dec 2021, 12:17

Ik was verbaasd dat de aanval van binnen uit komt. Hiddema is zelf fout-rechts, dus waarom dan zo'n vergezochte connotatie ter berde brengen?
Iemand een 'Fijn Joelfeest' toewensen, daar zie ik niet zo veel kwaad in. Per slot van rekening is het Joelfeest ook de wieg van kerstmis.
Dat staat er ook: hij krijgt er g e z e i k over in de advocatenpraktijk. Gewoon eigenbelang.
Joelfeest: in het totale kader van het antisemitische, xenofobe en racistische gedachtengoed van deze partij is het geen onschuldig iets.
Het sociaal-darwinisme is ook door de nazi's misbruikt. Het 'survival of the fittest' van Spencer paste prima in de ideologie van de nazi's.
Gelukkig hebben we Darwin en evolutie in 1945 niet in de vuilnisbak geknikkerd. Het joelfeest plaats ik ook in de oude Germaanse traditie, niet in iets wat de nazi's hebben misbruikt.
HJW
Berichten: 5701
Lid geworden op: 09 aug 2016, 19:44
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door HJW »

hopper schreef: 26 dec 2021, 12:48 Gelukkig hebben we Darwin en evolutie in 1945 niet in de vuilnisbak geknikkerd. Het joelfeest plaats ik ook in de oude Germaanse traditie, niet in iets wat de nazi's hebben misbruikt.
Ik heb ook niets tegen het Joelfeest.
Wel tegen de manier waarop deze troep het misbruikt.
Snelheid
Berichten: 10687
Lid geworden op: 15 okt 2019, 21:39
Man/Vrouw: M

Re: Hoe om te gaan met FVD?

Bericht door Snelheid »

Hoe men het wenden of keren deze partij FVD is democratisch gekozen in het parlement net als die andere vreemde partij BIJ1. Tja wat zei Bredero ook al weer................het kan verkeren. :)
VERITAS VOS LIBERABIT.
Plaats reactie