Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Benieuwd naar wat anderen denken en geloven? Christen of niet, bespreek het hier.
Moderatie: het moderatieteam
Forumregels
hier
> > Lees de regels goed door!

Moderatie: het moderatieteam
Gebruikersavatar
Mart
Berichten: 9134
Lid geworden op: 10 aug 2016, 15:54
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Mart »

Eliyahu schreef: 29 apr 2019, 22:35 Daar gaan we weer; "geen evolutie = evolutie".
Lees je gewoon eens in via werkelijke wetenschappelijke literatuur in plaats van telkens simpelweg korte citaten te plukken uit werk van mensen die notabene allen evolutionisten zijn. Stasis maakt deel uit van evolutie en betreft een relatief gebrek aan evolutionaire verandering gedurende een periode in de geschiedenis van een soort, afgewisseld door een periode van evolutionaire verandering (klik). Het is, als reeds gezegd, één van de belangrijkste facetten van macroevolutie, of evolutie die plaatsvindt op of boven het niveau van de soort (klik). Je plukt een term uit z'n evolutionaire verband, poneert deze dan in een godsdienstig ID-jasje en zegt hallelujah. Dat is alles.
Maar die "periodes van activiteit", daar is nou net niks van te vinden in het fossielenverslag.
Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden, maar zijn uiteraard schaarser, aangezien deze perioden actief zijn. Vandaar dat er af-en-toe nog soorten bestaan wiens tussenvormen we nog zoeken. Er is overigens niet slechts fossiel bewijsmateriaal uit de paleontologie, maar eveneens genetische bewijzen (aan de hand waarvan een groeiend aantal wetenschappers gewoon stelt dat evolutie bewezen is, gezien het filogenetische web tussen soorten reeds is vastgesteld). Daarnaast biedt de wetenschap eveneens bewijsmateriaal uit de vergelijkende anatomie, de biogeografie, de experimentele evolutie en kunstmatige soortvorming. Al deze vormen van wetenschap wijzen gezamelijk overtuigend in dezelfde richting: evolutie.

De wetenschappelijke definitie van het woord theorie verschilt nogal van de definitie van het woord in informeel gebruik. In de volksmond kan 'theorie' verwijzen naar speculatie die niet gebaseerd hoeft te zijn op feiten en niet hoeft te worden ingekaderd voor het maken van toetsbare voorspellingen, terwijl in de wetenschap de betekenis van de theorie is: "Een goed onderbouwde verklaring voor een bepaald aspect van de natuurlijke wereld dat feiten, wetten, gevolgtrekkingen en geteste hypotheses bevat'' (The National Academy of Sciences -- NAS), vandaar dat men in wetenschappelijke kring vaak hoort spreken over evolutie als feit & theorie.
Schwartz, Jeffrey H., Sudden Origins, 1999, p. 89.
Schwartz is een evolutionist; en niet zonder reden. Hetzelfde werk waar jouw selectieve citaat uit is gehaald, handelt over de balans tussen gradualisme en punctuatie-experts, en stelt dat beide samengaan binnen de evolutie.
Stanley, S.M
Juist Steven Stanley gaat in op het onderbroken evenwicht binnen evolutie die de periodes van stasis afwisselen. Het is nogal geniepig deze uitgesproken paleontoloog en evolutionair bioloog te citeren tegen de evolutie, je te beperken tot de periodes van stasis en te suggereren dat daar het verhaal is begonnen & tevens ophoudt. Niets wijkt verder af van zijn werk waarin hij een beschrijving geeft van het verschijnsel dat er plotselinge sprongetjes optreden in evolutionaire lijnen van fossiele soorten, zoals we die kunnen volgen in de opeenvolgende geologische lagen.
Simpson, George Gaylord
Ook George Gaylord Simpson was tot het eind toe een uitgesproken evolutionist, een paleontoloog die het onderbroken evenwicht bestudeerde (in: Tempo & mode) en aantoonde dat evolutie (in dit geval de evolutie van het paard) niet slechts een lineair proces was.
Mayer, E
Mayer was eveneens een evolutionist tot het eind toe en voerde aan dat de selectiedruk wordt uitgeoefend op het hele organisme en niet alleen op de chromosomen en dat genen verschillende effecten kunnen hebben afhankelijk van de andere genen in het organisme. Al deze wetenschappers waren uitgesproken evolutionisten en de reden dat je ze uit de context citeert, is simpel omdat het betreffende citaat binnen de context van hun oeuvre duidelijk evolutie beschrijft. Je pikt er het stasis-gedeelte uit, negeert het evolutionaire verband van het onderbroken evenwicht waarover deze evolutionistische wetenschappers schreven en suggereert vervolgens dat uit hun werk blijkt dat ID is bewezen. Dat noem ik bijzonder oneerlijk.
Als je een ander volgt, zul je nooit jezelf vinden. (Krishnamurti)
Bonjour
Moderator
Berichten: 7671
Lid geworden op: 12 aug 2016, 12:32
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Bonjour »

Eliyahu schreef: 29 apr 2019, 21:15
Bonjour schreef: 29 apr 2019, 21:08
Eliyahu schreef: 29 apr 2019, 20:00 Je vergeet je bron er bij te zetten.
Van wiki tot alle leerbronnen. Dit is simpel middelbare schoolkennis.
Bs"d

Zoals we allemaal weten; wiki is geen serieuze bron. En ik ben niet op zoek naar middelbare schoolkennis, geef is een bron van een gerenommeerde universiteit.
Dat kan jij niet aan.
Hier een prof die het bespreekt:
https://slideplayer.com/slide/4137990/

Geef maar een link waar het tegendeel besproken wordt.
Bevries een beetje water en vertel eens wat dS is.

Nu de berekening waar ik om gevraagd heb.
Praten zonder inzicht, kan leiden tot rampen zonder uitzicht.
Peda.
Inzicht vergt verificatie.
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Bonjour schreef: 30 apr 2019, 05:44 Hier een prof die het bespreekt:
https://slideplayer.com/slide/4137990/
Bs"d

En daar zien we, op slide 20: "Natural processes tend to move toward a state of greater disorder".

En aangezien volgens evo's het ontstaan van leven en evolutie een natuurlijk proces is, zou dat dus omlaag moeten gaan in orde, en niet omhoog.

Dit haalt de evolutietheorie dus onderuit.

Hetzelfde wordt gezegd in slide 38 & 39, waar wordt gesteld dat natuurlijke processen zich niet begeven richting grotere orde.

En aangezien totaal geïsoleerde systemen niet bestaan, is in principe alles een open systeem, dus dan zou je de wet van de entropy overboord kunnen gooien, want het is nooit toepasbaar.

Maar de hele aarde en het hele heelal is een open systeem. Geef nou is wat voorbeelden waar de entropie sterk afneemt, en waar de organisatiegraad sterk toeneemt, en ingewikkelde functionerende systemen door toeval in elkaar gezet worden. Natuurlijk in andere gebieden dan levende wezens.

En dat bestaat niet. Dat zou tegen de wet van de entropie in gaan.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Mart schreef: 30 apr 2019, 02:35
Maar die "periodes van activiteit", daar is nou net niks van te vinden in het fossielenverslag.
Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden,
Bs"d

Ben jij fossielendeskundige dat je zo stellig kan beweren dat "overgangsvormen zo vaak overvloedig te vinden zijn"?

Hier is wat mensen die wel weten waar ze het over hebben er van zeggen:

"Gezien het feit dat evolutie volgens Darwin in een constante staat van verandering was ... volgt daaruit logischerwijs dat het fossielenverslag doorspekt zou moeten zijn met voorbeelden van veranderende vormen die leiden van de weinig ontwikkelden tot de veel ontwikkelden. ... In plaats van het vullen van de gaten in het fossielenverslag met de zo genaamde “missing links” zagen de meeste fossielendeskundigen zich geconfronteerd met de situatie waarbij er alleen maar gaten zaten in fossielenverslag, zonder bewijs van veranderende tussenvormen tussen gedocumenteerde soorten fossielen."

Schwartz, Jeffrey H., Sudden Origins, 1999, p. 89.

Schwartz, Jeffrey H is professor anthropologie aan de Universiteit van Pittsburgh en tevens evolutionist, schrijver van een boek over evolutie: “Sudden Origins”, a provocative new theory on how evolution works by sudden leaps and bounds:
http://www.post-gazette.com/books/revie ... iew395.asp

Hij is het niet met je eens Mart. Hij zegt het tegenovergestelde van wat jij zegt.

“Van soorten waarvan eens gedacht werd dat ze in andere soorten geevolueerd waren is nu gebleken dat tijdsperioden waarin ze leefden gedeeltelijk overeenkwamen met hun veronderstelde nakomelingen. In feite is het zo dat het fossielenverslag geen enkele overtuigende overgang van één soort naar de andere laat zien.

Stanley, S.M., The New Evolutionary Timetable: Fossils, Genes, and the Origin of Species, 1981, p. 95, sprekend over het Bighorn basin in Wyoming USA.
S.M. Stanley is evolutionist en was meer dan 35 jaar professor aan de John Hopkins universiteit in Baltimore.
Hij heeft vele artikelen geschreven, ook samen met Niles Eldredge, de co-uitvinder van de punctuated equilibrium theorie.
Één van de artikelen van zijn hand is “Paleontology (fossielenkunde) and earth system history in the new millennium” hetgeen gepubliceerd is in “Geological Society of America”
Voor meer info over prof Stanley kijk hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_M._Stanley

Zie je dat Mart? "GEEN ENKELE OVERTUIGENDE OVERGANG VAN ÉÉN SOORT NAAR DE ANDER". Hoe rijm je dat met "Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden"?

En hier hebben we Gould zelve:

“De afwezigheid van fossiel bewijs voor tussenvormen tussen grote veranderingen in organisch ontwerp, ja zelfs ons onvermogen om zelfs maar in onze verbeelding zulke functionerende tussenvormen te ontwerpen, is een aanhoudend en irriterend probleem voor geleidelijke evolutie.”

Gould, Stephen J., "Is a New and General Theory of Evolution Emerging?," 1982, p. 140

Ze zijn er niet Mart. Ze kunnen ze zelfs niet verzinnen. Dat klinkt toch heel anders dan "Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden".

Waar heb jij paleontologie gestudeerd?

“Het ontbreken van voorouderlijke vormen of tussenschakels tussen fossiele soorten is geen bizarre eigenaardigheid van de vroege geschiedenis van de meercellige dieren. Ontbrekende schakels zijn algemeen voorkomend en toonaangevend in het fossielenverslag.”

Raff R.A, and Kaufman, T.C., Embryos, Genes, and Evolution: The Developmental-Genetic Basis of Evolutionary Change, 1991, p. 34

Rudolf A Raff is evolutionist en professor biologie aan de Indiana University in Bloomingdale, Indiana, USA, en tevens Director—Institute for Molecular and Cellular Biology, Distinguished Professor, Adjunct Professor of History and Philosophy of Science.
Meer info over prof Raff kan hier gevonden worden: http://newsinfo.iu.edu/sb/page/normal/608.html

"Ontbrekende schakels zijn algemeen voorkomend en toonaangevend in het fossielenverslag.” Oei. Nog een doodsklap voor jouw "Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden"

"Het fossielenverslag laat zeker geen geleidelijke veranderingen in de structuur zien in de loop der tijd. In tegendeel, het laat zien dat soorten over het algemeen hetzelfde blijven gedurende de geschiedenis en dat ze plotseling vervangen werden door andere vormen. Nieuwe soorten of families schijnen volledig gevormd te verschijnen, met geen enkel teken van evolutionaire geschiedenis waarmee ze van andere soorten hadden kunnen afstammen.”

Bowler, Evolution: The History of an Idea, 1984, p. 187
Peter J Bowler is evolutionist en geleerde op het gebied van Darwin en evolutie, en een veel producerende schrijver, en professor in de geschiedenis en filosofie van wetenschap aan de Queens universiteit van Belfast.

"geen enkel teken van evolutionaire geschiedenis waarmee ze van andere soorten hadden kunnen afstammen.”

Dat is een ingewikkelde manier om te zeggen: "Helemaal geen 'ontbrekende schakels'".

“Een groot probleem in het bewijzen van de de theorie (van evolutie) is het fossielenverslag, de afdrukken van verdwenen soorten in de geologische lagen van de aarde. Dit verslag heeft nooit sporen van Darwin's hypothetische tussenvormen, in plaats daarvan verschijnen en verdwijnen soorten plotseling, en deze tegenstrijdigheid is een aanjager geweest voor het creationistische argument dat elke soort door God geschapen is.”

Czarnecki, Mark, "The Revival of the Creationist Crusade", MacLean's, January 19, 1981, p. 56
Czarnecki Mark is een evolutionist en fossielendeskundige.

Kijk wat hij zegt Mark: "DIT VERSLAG HEEFT NOOIT SPOREN VAN DARWINS HYPOTHETISCHE TUSSENVORMEN". Dat klinkt ook weer heel anders dan: "Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden" Vind je ook niet?

Nog eentje van Gould: “Alle paleontologen (fossielendeskundigen) weten dat het fossielenverslag zeer weinig zogenaamde 'tussenvormen' bevat, overgangen tussen de soorten zijn kenmerkend plotseling.
Mensen die de opvatting van langzame geleidelijke evolutie aanhangen redden zich hier uit door te zeggen dat het fossielenverslag enorme gebreken vertoont.”

Gould, Stephen J. The Panda's Thumb, 1980, p.189

"zeer weinig zogenaamde 'tussenvormen". Ik kan daar ook geen "Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden" van maken.

Nou nog eentje, van The Man Himself; Darwin, en dan schei ik er mee uit:

"But just in proportion as this process of extermination has acted on an enormous scale, so must the number of intermediate varieties, which have formerly existed on the earth, be truly enormous. Why then is not every geological formation and every stratum full of such intermediate links? Geology assuredly does not reveal any such finely-graduated organic chain; and this, perhaps, is the most obvious and serious objection which can be urged against my theory. The explanation lies, as I believe, in the extreme imperfection of the geological record."

Charles Darwin, Origin of Species

Je zie het Mark; GEEEN tussenvormen. En dat begs the question: Waar haal jij dit vandaan: "Overgangsvormen zijn vaak overvloedig te vinden"? :?: :?: :?:

Heb je dat zelf verzonnen? Of heb je dat van een evo site afgehaald?

Heb je uberhaupt wel verstand van paleontologie?

Ik ben benieuwd naar de antwoorden hierop.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Mart schreef: 30 apr 2019, 02:35
Schwartz, Jeffrey H., Sudden Origins, 1999, p. 89.
Schwartz is een evolutionist; en niet zonder reden. Hetzelfde werk waar jouw selectieve citaat uit is gehaald, handelt over de balans tussen gradualisme en punctuatie-experts, en stelt dat beide samengaan binnen de evolutie.
Bs"d

Interessant, dat wist ik niet. Maar hoe is dat relevant voor of verandert dat iets aan dit citaat: "Gezien het feit dat evolutie volgens Darwin in een constante staat van verandering was ... volgt daaruit logischerwijs dat het fossielenverslag doorspekt zou moeten zijn met voorbeelden van veranderende vormen die leiden van de weinig ontwikkelden tot de veel ontwikkelden. ... In plaats van het vullen van de gaten in het fossielenverslag met de zo genaamde “missing links” zagen de meeste fossielendeskundigen zich geconfronteerd met de situatie waarbij er alleen maar gaten zaten in fossielenverslag, zonder bewijs van veranderende tussenvormen tussen gedocumenteerde soorten fossielen." ?
Stanley, S.M
Juist Steven Stanley gaat in op het onderbroken evenwicht binnen evolutie die de periodes van stasis afwisselen. Het is nogal geniepig deze uitgesproken paleontoloog en evolutionair bioloog te citeren tegen de evolutie, je te beperken tot de periodes van stasis en te suggereren dat daar het verhaal is begonnen & tevens ophoudt. Niets wijkt verder af van zijn werk waarin hij een beschrijving geeft van het verschijnsel dat er plotselinge sprongetjes optreden in evolutionaire lijnen van fossiele soorten, zoals we die kunnen volgen in de opeenvolgende geologische lagen.
Het is "geniepig" om evolutionistische vaklieden te citeren betreffende het fossielenverslag??? Waar haal jij je morele waarden vandaan??

Verzin je die ook zelf?

Maar ik geloof niet dat hij het ergens over "sprongetjes" heeft. Als hij het daarover heeft dan heeft hij het over "sprongen", en niet over "sprongetjes".

Want het zijn geen kleine hiaten in het fossielenverslag tussen de soorten, maar grote.
Simpson, George Gaylord
Ook George Gaylord Simpson was tot het eind toe een uitgesproken evolutionist,
Ja en? Dat zeg ik er toch duidelijk bij? Wat is de toegevoegde waarde van die opmerking?

Mayer, E
Mayer was eveneens een evolutionist tot het eind toe
Ja, dat zeg ik er ook gewoon bij.
en voerde aan dat de selectiedruk wordt uitgeoefend op het hele organisme en niet alleen op de chromosomen en dat genen verschillende effecten kunnen hebben afhankelijk van de andere genen in het organisme. Al deze wetenschappers waren uitgesproken evolutionisten en de reden dat je ze uit de context citeert, is simpel omdat het betreffende citaat binnen de context van hun oeuvre duidelijk evolutie beschrijft. Je pikt er het stasis-gedeelte uit, negeert het evolutionaire verband van het onderbroken evenwicht waarover deze evolutionistische wetenschappers schreven en suggereert vervolgens dat uit hun werk blijkt dat ID is bewezen. Dat noem ik bijzonder oneerlijk.
Ah, het is oneerlijk om evolutionistische vakmensen te citeren over het fossielenverslag. Vreemde moraal heb jij. Maar dat krijg je als je het zelf verzint.

Oh, en ik suggereer nergens dat uit het werk van die evo's ID bewezen is. Je ziet dingen die er niet zijn.

Wat ik laat zien is wat deze evo's zeggen over het fossielenverslag, en wat ze daar over zeggen is helder en duidelijk: ER IS GEEN EVOLUTIE TE ZIEN IN HET FOSSIELENVERSLAG. Alleen het tegenovergestelde, namelijk STASIS, onveranderlijkheid, en het plotseling verschijnen van nieuwe soorten zonder enige evolutionaire band met veronderstelde voorouders.

En dat is natuurlijk niet in overeenstemming met evolutie. Waar het wel mee in overeenstemming is, is met het scheppingsverhaal in Genesis.

En als jij denkt dat "uit context citeren" een kwalijke zaak is, omdat dat de betekenis van het citaat zou veranderen, dan mag jij de context er bij geven en laten zien hoe dat citaat dan wel gelezen moet worden.

Ga je gang. Ik ben benieuwd.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Peter79 »

Het lijkt erop dat Mart meent dat de stelligheid waarmee ET meestal wordt uitgedragen wel moet rusten op een grote hoeveelheid bewijs. Er is wel een grote hoeveelheid materiaal, maar de hoeveelheid interpretatie is nog veel groter. Het kan dan ook niet anders dan dat je, zoals geïllustreerd door Inktvlam en Eliyahu, de publicaties filtert op harde uitspraken.
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs
peda
Berichten: 20601
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door peda »

De omstandigheden op aarde voldoen niet aan de voorwaarden om ter zake van entropie te spreken van een "' gesloten '' systeem. Er vindt namelijk een energie levering van de zon aan de aarde plaats, dank zij kernfusie. Deze door de zon geleverde straling ( energie ) wordt door de op aarde levende planten gebruikt om te groeien. De volgroeide plant heeft meer energie als het kleine zaadje waaruit de plant ontstond ( lagere entropie ). Er is dus wel degelijk ( tijdelijk en lokaal) een beweging mogelijk richting lagere entropie.
Bij redelijk complexe systemen in de anorganische natuur is ook zichtbaar dat dank de energie die in het systeem circuleert er tijdelijk ordening ( lagere entropie ) kan ontstaan. Bliksem, orkanen, zandduinen, sneeuwbloemen enz, het zijn voorbeelden van ordening in plaats van een steeds voortgaande "' opstapeling "' van wanorde. Dat de ordening die lokaal kan ontstaan, gecompenseerd wordt door tegelijkertijd een hogere entropie elders, is duidelijk. De stofwisseling ( hogere entropie ) in de organische natuur, wijst daar ook op. Afnemende entropie, in combinatie met toenemende entropie, is wel degelijk in de praktijk ( tijdelijk en lokaal ) mogelijk. Dat uiteindelijk de entropie in het heelal steeds verder zal blijven toenemen, met vermoedelijk de koude dood ( volledige wanorde ) overal in het finale stadium is ook duidelijk.
Gebruikersavatar
Mart
Berichten: 9134
Lid geworden op: 10 aug 2016, 15:54
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Mart »

Peter79 schreef: 30 apr 2019, 10:05 Er is wel een grote hoeveelheid materiaal, maar de hoeveelheid interpretatie is nog veel groter.
Binnen de evolutie theorie is er ruimte voor interpretatie (bijv. de verhouding tussen de hoeveelheid gradualisme & punctuatie, de verhouding tussen horizontale & verticale overerving, etc), maar evolutie is een daadwerkelijk goed onderbouwde verklaring die feiten, wetten, gevolgtrekkingen en geteste hypotheses bevat (hetgeen volledig aan de wetenschappelijke definitie van theorie voldoet), ook nog eens verspreid over meerdere takken van wetenschap. Indien je zou willen beweren dat evolutie geen wetenschappelijke theorie is, of indien je wilt beweren dat ID wel een wetenschappelijke theorie is, ben ik benieuwd naar je argumenten.
Als je een ander volgt, zul je nooit jezelf vinden. (Krishnamurti)
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Peter79 »

Mart schreef: 30 apr 2019, 10:48
Peter79 schreef: 30 apr 2019, 10:05 Het lijkt erop dat Mart meent dat de stelligheid waarmee ET meestal wordt uitgedragen wel moet rusten op een grote hoeveelheid bewijs. Er is wel een grote hoeveelheid materiaal, maar de hoeveelheid interpretatie is nog veel groter.
Binnen de evolutie theorie is er ruimte voor interpretatie (bijv. de verhouding tussen de hoeveelheid gradualisme & punctuatie, de verhouding tussen horizontale & verticale overerving, etc), maar evolutie is een daadwerkelijk goed onderbouwde verklaring die feiten, wetten, gevolgtrekkingen en geteste hypotheses bevat (hetgeen volledig aan de wetenschappelijke definitie van theorie voldoet), ook nog eens verspreid over meerdere takken van wetenschap. Indien je zou willen beweren dat evolutie geen wetenschappelijke theorie is, of indien je wilt beweren dat ID wel een wetenschappelijke theorie is, ben ik benieuwd naar je argumenten.
ET is het beste wat de wetenschap heeft, daar moeten we het helaas mee doen. Ik heb nog niets gelezen van ID dat het een wetenschappelijke theorie maakt, ik zie ID meer als een discussie binnen ET.

De stelligheid waarmee je in het algemeen over ET spreekt, verbaast mij keer op keer en wat je zegt over tussenvormen lijkt mij een slip of the pen.
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Mart schreef: 30 apr 2019, 10:48
Peter79 schreef: 30 apr 2019, 10:05 Er is wel een grote hoeveelheid materiaal, maar de hoeveelheid interpretatie is nog veel groter.
Binnen de evolutie theorie is er ruimte voor interpretatie (bijv. de verhouding tussen de hoeveelheid gradualisme & punctuatie, de verhouding tussen horizontale & verticale overerving, etc), maar evolutie is een daadwerkelijk goed onderbouwde verklaring die feiten, wetten, gevolgtrekkingen en geteste hypotheses bevat (hetgeen volledig aan de wetenschappelijke definitie van theorie voldoet), ook nog eens verspreid over meerdere takken van wetenschap. Indien je zou willen beweren dat evolutie geen wetenschappelijke theorie is, of indien je wilt beweren dat ID wel een wetenschappelijke theorie is, ben ik benieuwd naar je argumenten.
Bs"d

Ik ben benieuwd naar jouw argumenten. Het enige wat ik altijd van evo's hoor is: "Er is zoveel bewijs!" Maar wat ik nooit krijg is dat bewijs.

Maar geef jij nou eens wat bewijs.

En argumenten voor ID? Ik heb ze al tig keer gegeven, maar jullie steken gewoon je kop in het zand voor die bewijzen. Maar nog maar een keer dan:

PubMed zegt: "Er zijn overlappende codes in ons DNA". En ook: “overlappende codes zijn praktisch onmogelijk door toeval”.

Dat sluit dus evolutie uit, en de enige verklaring die over is is ID.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Mart
Berichten: 9134
Lid geworden op: 10 aug 2016, 15:54
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Mart »

Peter79 schreef: 30 apr 2019, 11:03 ET is het beste wat de wetenschap heeft, daar moeten we het helaas mee doen.
Exact.
Ik heb nog niets gelezen van ID dat het een wetenschappelijke theorie maakt
Exact.
De stelligheid waarmee je in het algemeen over ET spreekt, verbaast mij keer op keer
De stelligheid waarmee ik in het algemeen over ET spreek is gebaseerd op het feit dat evolutie een goed onderbouwde verklaring is die feiten, wetten, gevolgtrekkingen en geteste hypotheses bevat, ook nog eens verspreid over meerdere takken van wetenschap, terwijl ID/creationisme allesbehalve een wetenschappelijke theorie is. Het betreft geen gelijkwaardig spelletje ping-pong. Er is een vrijwel algehele consensus binnen de wetenschappelijke gemeenschap dat intelligent design geen wetenschap is, maar pseudowetenschap die gebruikmaakt van teleologische argumentatie.
Als je een ander volgt, zul je nooit jezelf vinden. (Krishnamurti)
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

peda schreef: 30 apr 2019, 10:14 De omstandigheden op aarde voldoen niet aan de voorwaarden om ter zake van entropie te spreken van een "' gesloten '' systeem.
Bs"d

Geef eens de definitie van een "gesloten systeem".
Er vindt namelijk een energie levering van de zon aan de aarde plaats, dank zij kernfusie. Deze door de zon geleverde straling ( energie ) wordt door de op aarde levende planten gebruikt om te groeien. De volgroeide plant heeft meer energie als het kleine zaadje waaruit de plant ontstond ( lagere entropie ). Er is dus wel degelijk ( tijdelijk en lokaal) een beweging mogelijk richting lagere entropie.
Bij redelijk complexe systemen in de anorganische natuur is ook zichtbaar dat dank de energie die in het systeem circuleert er tijdelijk ordening ( lagere entropie ) kan ontstaan. Bliksem, orkanen, zandduinen, sneeuwbloemen enz, het zijn voorbeelden van ordening in plaats van een steeds voortgaande "' opstapeling "' van wanorde. Dat de ordening die lokaal kan ontstaan, gecompenseerd wordt door tegelijkertijd een hogere entropie elders, is duidelijk. De stofwisseling ( hogere entropie ) in de organische natuur, wijst daar ook op. Afnemende entropie, in combinatie met toenemende entropie, is wel degelijk in de praktijk ( tijdelijk en lokaal ) mogelijk. Dat uiteindelijk de entropie in het heelal steeds verder zal blijven toenemen, met vermoedelijk de koude dood ( volledige wanorde ) overal in het finale stadium is ook duidelijk.
In die LINK die Mart gaf, in slide 8,9 en 25, daar wordt ook gezegd dat het gewoon een kwestie van kans is. Als een tornado door een parkeerplaats raast, dan is de kans dat het veranderd in een autokerkhof een ziljoen keer groter dan dat die auto's veranderd worden in een boeing 747. Dat veroorzaakt de entropie, de toename van de wanorde.

Dat heb ik hier ook al gezegd, ik herhaal het maar weer even: Het is gewoon kansberekening, en dat verandert helemaal niet als je er wel of geen energie aan toe gaat voegen.

Vergelijk het met een bak met 100 rode ballen er in en 100 witte ballen er in. Alle rode zitten aan één kant, alle witte aan de andere kant. Ga nu de bak eens flink schudden, en dan zijn na afloop alle ballen gemixed door elkaar.
En hoe lang moet je nu schudden aan de bak voordat de orde zo is toegenomen dat alle rode weer aan één kant zitten, en alle witte aan de andere kant? Tot het einde der tijden.
Als door toeval er links 60 witte ballen zitten en rechts maar 40, dan is de kans dat er witte ballen van links naar rechts gaan een stuk groter dan dat ze van rechts naar links gaan.
Als je duizenden keren blijft schudden en checken met de bak, dan zal je misschien nog wel eens een verdeling van 70/30 kunnen krijgen, maar dan worden de kansen dat de ballen de verkeerde kant op gaan nog veel groter dan in het 60/40 geval. Daardoor zal een 75/25 verhouding al nooit meer gehaald worden.

En hoe meer ballen, hoe dichter de verdeling rond de 50% zal blijven hangen. Als je een bak met duizend witte en duizend rode ballen hebt, dan zal je al nooit meer de 55/45 verdeling halen.
Dat komt dus puur door de kansberekening, en heeft niets met het wel of niet toevoeren van energie te maken. Je kan energie gaan toevoeren, door die bak te verhitten, of door hem onder stroom te zetten, of door hem te bestralen, maar dat zal niets aan de kansberekening veranderen, de orde zal er niet door toenemen.

Zo ook in de natuur, de kansen dat een levensvorm degenereert, omlaag gaat in orde, is ontelbare malen groter dan dat de orde toeneemt en er toevallig nieuwe organen ontstaan.
En dat zorgt voor de entropie, de afname van de orde, de degeneratie.

Nou komt er dus een vraag bovendrijven voor degenen die volhouden dat de wet van entropie alleen geldt voor gesloten systemen: Welk mechanisme zorgt er voor dat de wetten van de kansberekening ineens niet meer werken als een systeem niet gesloten is?

En overigens, er is een kans dat entropie afneemt, dat de orde toeneemt, alleen die kans is VEEEL kleiner dan dat de wanorde toeneemt, dus je zal het maar weinig en altijd in kleine mate zien.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Peter79 schreef: 30 apr 2019, 11:03 ET is het beste wat de wetenschap heeft, daar moeten we het helaas mee doen.
Bs"d

God verhoede het. Het is niet "het beste wat de wetenschap heeft", het is het beste wat de atheïstische wetenschap heeft. En het is een slechte grap. Het is geloven in de kikker die in een prins veranderde.

De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding.
Ik heb nog niets gelezen van ID dat het een wetenschappelijke theorie maakt, ik zie ID meer als een discussie binnen ET.
Je kan het zien zoals je wilt, of het wel of niet een wetenschappelijke theorie is boeit me verder niet, wat me wel interesseert is dat ID de ENIGE verklaring is voor dual coding genes.
En daarmee is ID een feit.
De stelligheid waarmee je in het algemeen over ET spreekt, verbaast mij keer op keer en wat je zegt over tussenvormen lijkt mij een slip of the pen.
Eufemisme van het jaar, maar goed, ik zal het maar laten rusten.

http://tinyurl.com/frog-prins
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 35552
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door callista »

Eliyahu schreef: 30 apr 2019, 12:01
De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding.
Ja..dat is een contradictio in terminis.
Er bestaat alleen creationistische pseudo-wetenschap...q.e.d.
Gebruikersavatar
Peter79
Berichten: 6613
Lid geworden op: 04 mar 2013, 10:46
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Peter79 »

Eliyahu schreef: 30 apr 2019, 12:01
Peter79 schreef: 30 apr 2019, 11:03 ET is het beste wat de wetenschap heeft, daar moeten we het helaas mee doen.
Bs"d

God verhoede het. Het is niet "het beste wat de wetenschap heeft", het is het beste wat de atheïstische wetenschap heeft. En het is een slechte grap. Het is geloven in de kikker die in een prins veranderde.

De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding.
Ik heb nog niets gelezen van ID dat het een wetenschappelijke theorie maakt, ik zie ID meer als een discussie binnen ET.
Je kan het zien zoals je wilt, of het wel of niet een wetenschappelijke theorie is boeit me verder niet, wat me wel interesseert is dat ID de ENIGE verklaring is voor dual coding genes.
En daarmee is ID een feit.
De stelligheid waarmee je in het algemeen over ET spreekt, verbaast mij keer op keer en wat je zegt over tussenvormen lijkt mij een slip of the pen.
Eufemisme van het jaar, maar goed, ik zal het maar laten rusten.

http://tinyurl.com/frog-prins
De vraag bij jou is altijd of je wil dat mensen overtuigd worden van de waarheid of dat je wil zwelgen in je eigen gelijk.

Ik verkies het gesprek en accepteer dat je daarmee niet het resultaat behaalt dat je door grondige studie zou verkrijgen. Het is duidelijk dat veel mensen die evolutie propageren dat niet doen op basis van het doorgronden van de stof, maar op basis van hun vertrouwen in degenen die hen voorlichten. Je kan zulke mensen winnen door de materie uit te leggen, maar te extreme opvattingen schrikken mensen af.
https://m.youtube.com/watch?v=ysEc8SdDLAs
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Peter79 schreef: 30 apr 2019, 12:26 De vraag bij jou is altijd of je wil dat mensen overtuigd worden van de waarheid of dat je wil zwelgen in je eigen gelijk.
Bs"d

Het eerste is wenselijk, het tweede erg prettig, dus ik zou zeggen: Ook wenselijk.

Het één sluit het ander niet uit. :)
Ik verkies het gesprek en accepteer dat je daarmee niet het resultaat behaalt dat je door grondige studie zou verkrijgen. Het is duidelijk dat veel mensen die evolutie propageren dat niet doen op basis van het doorgronden van de stof, maar op basis van hun vertrouwen in degenen die hen voorlichten. Je kan zulke mensen winnen door de materie uit te leggen, maar te extreme opvattingen schrikken mensen af.
Als ik iets heel simpels en heel eenvoudigs zeg zoals bv:

PubMed zegt: "Er zijn overlappende codes in ons DNA". En ook: “overlappende codes zijn praktisch onmogelijk door toeval”.
Dat sluit dus evolutie uit, en de enige verklaring die over is is ID.


Wat is daar dan extreem, of zelfs TE extreem aan??

http://tiny.cc/3-miracles
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Mart
Berichten: 9134
Lid geworden op: 10 aug 2016, 15:54
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Mart »

Eliyahu schreef: 30 apr 2019, 12:01
Peter79 schreef: 30 apr 2019, 11:03 ET is het beste wat de wetenschap heeft, daar moeten we het helaas mee doen.
God verhoede het. Het is niet "het beste wat de wetenschap heeft", het is het beste wat de atheïstische wetenschap heeft. En het is een slechte grap. Het is geloven in de kikker die in een prins veranderde. De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding.
Evolutie is wetenschap, evolutie wordt onderwezen op wetenschappelijke universiteiten, terwijl er daarentegen een vrijwel algehele consensus binnen de wetenschappelijke gemeenschap is dat intelligent design geen wetenschap is, maar pseudowetenschap die gebruikmaakt van teleologische argumentatie. Dat is de nuchtere status waar je telkens zo fanatiek tegenaan staat te trappen.
Als je een ander volgt, zul je nooit jezelf vinden. (Krishnamurti)
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Bs"d

OK, dit zou sommigen kunnen afschrikken: "De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding."

Maar ze zullen er toch aan moeten gaan wennen.

http://tiny.cc/dino-man
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 35552
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door callista »

Eliyahu schreef: 30 apr 2019, 12:48 Bs"d

OK, dit zou sommigen kunnen afschrikken: "De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding."

Maar ze zullen er toch aan moeten gaan wennen.

http://tiny.cc/dino-man
Ik heb je daar net op geantwoord....lees even terug
Over het hoofd gezien?
Het is een treurig manifest tegen de wetenschap...gebaseerd op de Bijbel.
peda
Berichten: 20601
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door peda »

Peter79 schreef: 30 apr 2019, 12:26

Ik verkies het gesprek en accepteer dat je daarmee niet het resultaat behaalt dat je door grondige studie zou verkrijgen. Het is duidelijk dat veel mensen die evolutie propageren dat niet doen op basis van het doorgronden van de stof, maar op basis van hun vertrouwen in degenen die hen voorlichten. Je kan zulke mensen winnen door de materie uit te leggen, maar te extreme opvattingen schrikken mensen af.
De kwantum mechanica is ook niet te begrijpen voor de doorsnee mens, dus quasi een extreem fenomeen. Evenwel is de kwantummechanica opgebouwd op falsificatie. Hoe "' onbegrijpelijk "' de resultaten ook zijn, experimenten bewijzen ( vooreerst ) de juistheid van de stellingen. De positie die Eliyahu inneemt, is dat hij "" gaten "' in De E T zonder enige omweg relateert aan niet te falsificeren I D. Hierdoor wordt een wetenschaps-volger weliswaar niet afgeschrikt, maar hij/zij verlaat de discussie omdat hetgeen dat niet te falsifiseren is niet tot het domein wetenschap behoort. I D beweert dat zonder de mogelijkheid van falsificatie ook wetenschappelijk bewijs kan worden geleverd, maar dat is een eenzijdige verandering van de spelregels. Een wetenschappelijk denkende haakt dan af en laat het over aan het ""domein"' theologie, waar het geloofsbewijs weer heilig is.
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 35552
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door callista »

Wetenschap en theologie zouden niet met elkaar vermengd moeten worden.
Als je de wetenschap en de nieuwste ontwikkelingen eerst aan de Bijbel gaat toetsen ben je niet met wetenschap bezig...
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

Mart schreef: 30 apr 2019, 12:46
Eliyahu schreef: 30 apr 2019, 12:01
Peter79 schreef: 30 apr 2019, 11:03 ET is het beste wat de wetenschap heeft, daar moeten we het helaas mee doen.
God verhoede het. Het is niet "het beste wat de wetenschap heeft", het is het beste wat de atheïstische wetenschap heeft. En het is een slechte grap. Het is geloven in de kikker die in een prins veranderde. De creationistische wetenschap heeft veel betere dingen in de aanbieding.
Evolutie is wetenschap
Bs"d

Fout. Evolutie is geen wetenschap. Wetenschap dat zijn dingen die empirisch bewezen kunnen worden. Met evolutie is dat niet het geval. Daarom kan het nooit het nivo van een hypothese, of op zijn best een filosofie, ontstijgen.
evolutie wordt onderwezen op wetenschappelijke universiteiten
Welke universiteiten hebben er allemaal een leerstoel "evolutie"?

Zo een beetje elke universiteit heeft een leerstoel "theologie".
terwijl er daarentegen een vrijwel algehele consensus binnen de wetenschappelijke gemeenschap is dat intelligent design geen wetenschap is, maar pseudowetenschap die gebruikmaakt van teleologische argumentatie. Dat is de nuchtere status waar je telkens zo fanatiek tegenaan staat te trappen.
De "wetenschap", of in het geval van evolutie, de "pseudo-wetenschap", die heeft al vaker enorme blunders gemaakt.

Evolutie is daar gewoon één van. Over een paar honderd jaar is evolutie een lachwekkende voetnoot in de geschiedenisboeken.

Wat evolutie is is een aantal mensen zoals ook jij die hard schreeuwen dat er zo verschrikkelijk veel bewijs is voor evolutie en als je ze om het bewijs vraagt dan komt er niks.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Coyne

Jerry Allen Coyne (born 1949) is an American professor of biology, known for his commentary on the intelligent design debate.

"Of Vice and Men, A Case Study of Evolutionary Psychology" By Jerry Allan Coyne

"In de pikorde van de wetenschap schuilt evolutionaire biologie ergens dichtbij de bodem, veel dichter bij de frenologie (schedelmeting) dan bij de fysica. Evolutionaire biologie is immers een historische wetenschap, beladen met de onvermijdelijke onvoorspelbaarheid van de geschiedenis. Wij evolutionaire biologen kunnen geen Krijtpark genereren om precies te observeren wat de dinosauriërs doodde; en, in tegenstelling tot "hardere" wetenschappers, kunnen we meestal geen problemen oplossen met een eenvoudig experiment, zoals het toevoegen van buis A aan buis B en het vaststellen van de kleur van het mengsel.

Het laatste dode gewicht dat ons dichter bij de frenologie brengt is "evolutionaire psychologie", of de wetenschap die vroeger bekend stond als de sociobiologie, die de evolutionaire wortels van het menselijk gedrag bestudeert. Er is niets inherent mis met deze onderneming, en het heeft een aantal intrigerende theorieën voorgesteld, in het bijzonder over de evolutie van de taal. Het probleem is dat de evolutionaire psychologie lijdt onder het wetenschappelijke equivalent van megalomanie. De meeste aanhangers zijn ervan overtuigd dat vrijwel elk menselijk handelen of gevoel, inclusief depressie, homoseksualiteit, religie en bewustzijn, door natuurlijke selectie direct in onze hersenen werd gebracht. In deze visie wordt evolutie de sleutel - de enige sleutel - die onze menselijkheid kan ontsluiten.
Helaas verwarren evolutionaire psychologen routinematig theorie en speculatie door elkaar. In tegenstelling tot botten fossiliseert gedrag niet, en het begrijpen van de evolutie ervan impliceert vaak het verzinnen van verhalen die plausibel klinken maar moeilijk te testen zijn. Depressie, bijvoorbeeld, wordt gezien als een eigenschap die wordt bevorderd door natuurlijke selectie om ons in staat te stellen onze problemen op te lossen door ons terug te trekken, te reflecteren en zo onze toekomstige voortplanting te verbeteren. Aannemelijk? Misschien. Wetenschappelijk testbaar? Absoluut niet. Als evolutionaire biologie een zachte wetenschap is, dan is de evolutionaire psychologie haar slappe onderbuik.".


http://tiny.cc/Behe

Het moet alleen nog even tot de man in de straat doordringen, en dat kan even duren. Die wordt nog steeds gehersenspoeld met populair wetenschappelijke onzin.

“.... We hebben een gemeenschappelijke stilzwijgende acceptatie van het verhaal van geleidelijk aanpassende veranderingen aangeboden, een verhaal dat sterker werd en zich nog meer ingroef toen het geaccepteerd werd.
Wij fossielendeskundigen hebben gezegd dat de geschiedenis van het leven deze interpretatie ondersteunt, terwijl we de hele tijd wisten dat dat niet het geval is.”

Eldredge, Niles "Time Frames: The Rethinking of Darwinian Evolution and the Theory of Punctuated Equilibria," Simon & Schuster: New York NY, 1985, p. 44


Het fossielenverslag zoals wij dat kennen is niet in overeenstemming met geleidelijke verandering, en is dat ook nooit geweest. Wat opmerkelijk is, is dat door een verscheidenheid van historische omstandigheden, zelfs de geschiedenis van tegenstand versluierd is .... De meerderheid van de paleontologen (fossielendeskundigen) waren van mening dat hun bewijsmateriaal simpelweg tegenstrijdig was met Darwin's nadruk op zeer kleine, langzame, en opeenvolgende veranderingen die leidden tot verandering in soorten ....hun verhaal is onderdrukt.”

Stanley, S.M., The New Evolutionary Timetable: Fossils, Genes, and the Origin of Species, 1981, p. 95, sprekend over het Bighorn basin in Wyoming USA.
S.M. Stanley is evolutionist en was meer dan 35 jaar professor aan de John Hopkins universiteit in Baltimore.
Hij heeft vele artikelen geschreven, ook samen met Niles Eldredge, de co-uitvinder van de punctuated equilibrium theorie.
Één van de artikelen van zijn hand is “Paleontology (fossielenkunde) and earth system history in the new millennium” hetgeen gepubliceerd is in “Geological Society of America”
Voor meer info over prof Stanley kijk hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_M._Stanley


"Chicago Field Museum, Prof. of Geology, Univ. of Chicago, "Een groot aantal hoog opgeleide wetenschappers die niet van het vakgebied fossielenkunde en evolutionaire biologie zijn hebben ongelukkigerwijs de indruk opgedaan dat het fossielenverslag veel meer darwinistisch is dan het in werkelijkheid is.
Dit komt waarschijnlijk door de over-vereenvoudiging die onvermijdelijk is in bronnen die niet uit de eerste hand zijn: slechte kwaliteit leerboeken, populaire artikelen, enz.
Wat waarschijnlijk ook meespeelt is: "de wens is de vader van de gedachte"
In de jaren na Darwin hoopte zijn aanhangers voorspelbare vooruitgang te vinden. Dit is over het algemeen niet gebeurd maar het optimisme laat zich niet makkelijk uitroeien, ***en pure fantasy is in leerboeken terecht gekomen***.
Een van de ironische dingen van het creationisme-evolutionisme debat is dat de creationisten de foutieve opvatting geaccepteerd hebben dat het fossielenverslag een gedetailleerde en orderlijke vooruitgang laat zien en dat ze zeer veel moeite gedaan hebben om dit "feit" te integreren in hun zondvloed."

Raup, David, "Geology" New Scientist, Vol. 90, p.832,1981
David Raub is een evolutionist, en professor emeritus (voormalig Sewell L. Avery Distinguished Service Professor) in Geophysical Sciences en voormalig curator Geology aan het Field Museum van Natural History aan de University van Chicago. zie hier: http://www.palaeos.com/Evolution/People1.html

En zo wordt het volk bedonderd.
Laatst gewijzigd door Eliyahu op 30 apr 2019, 14:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
Eliyahu
Berichten: 2858
Lid geworden op: 29 jul 2014, 17:39
Man/Vrouw: M
Locatie: Judea

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door Eliyahu »

peda schreef: 30 apr 2019, 12:56 De kwantum mechanica is ook niet te begrijpen voor de doorsnee mens, dus quasi een extreem fenomeen. Evenwel is de kwantummechanica opgebouwd op falsificatie. Hoe "' onbegrijpelijk "' de resultaten ook zijn, experimenten bewijzen ( vooreerst ) de juistheid van de stellingen.
Bs"d

Kijk, DAT is wetenschap, want dat is empirisch te bewijzen. Met de ET is dat niet het geval, dus dat kunnen we geen wetenschap noemen.
De positie die Eliyahu inneemt, is dat hij "" gaten "' in De E T zonder enige omweg relateert aan niet te falsificeren I D. Hierdoor wordt een wetenschaps-volger weliswaar niet afgeschrikt, maar hij/zij verlaat de discussie omdat hetgeen dat niet te falsifiseren is niet tot het domein wetenschap behoort. I D beweert dat zonder de mogelijkheid van falsificatie ook wetenschappelijk bewijs kan worden geleverd, maar dat is een eenzijdige verandering van de spelregels. Een wetenschappelijk denkende haakt dan af en laat het over aan het ""domein"' theologie, waar het geloofsbewijs weer heilig is.
Als ik dit zeg:

PubMed zegt: "Er zijn overlappende codes in ons DNA". En ook: “overlappende codes zijn praktisch onmogelijk door toeval”.
Dat sluit dus evolutie uit, en de enige verklaring die over is is ID.


dan is dat heel gemakkelijk te falsificeren. Het enige wat je daar voor moet doen is een manier geven waarop dual coding genes kunnen ontstaan zonder dat er intelligentie bij betrokken is.

Dus niks "niet falsificeerbaar".

http://tiny.cc/evo-dead
Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden!
Pred 12:13
Gebruikersavatar
callista
Berichten: 35552
Lid geworden op: 18 mar 2013, 16:37
Man/Vrouw: V

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door callista »

peda
Berichten: 20601
Lid geworden op: 08 apr 2016, 09:51
Man/Vrouw: M

Re: Wetenschappelijk bewijs dat ID juist is

Bericht door peda »

Het benoemen van "' gaten "' falsifiseren te noemen, is een uitvinding van I D. Bij theologie gaat dat op. Zolang God Zich niet onder laboratorium omstandigheden laat waarnemen en dat doet Hij niet, is God niet te falsifiseren. Voor geloofsbewijs is daarom de noodzaak van falsificatie geen vereiste om uitspraken over God te doen. Geloofsbewijs is geen wetenschappelijk bewijs. I D werkt met geloofsbewijs en dat noem ik het op een grote hoop gooien van sterke en zwakke bewijzen, vandaar de Gordiaanse knoop waarvan iedereen beweert dat hij/zij de knoop heeft ontwart.