Parallellen Jozef - Jezus

Dit gedeelte is bedoeld voor bespreken van de Bijbel.
Moderatie: het moderatieteam
Forumregels
Richtlijnen subforum

Dit gedeelte is bedoeld voor het bespreken van de Bijbel.
Dit is het het subforum waar we gaan praten met de Bijbel opengeslagen.
We spreken over zaken steeds weer teruggrijpend op wat er staat in de Bijbel
en we proberen die bestuderend te doorvorsen en de bedoeling te zien en te gaan begrijpen.


(Niet de bedoeling is het dat iemand hier een soort cursus start.
Als men zoiets zou willen doen, dan dient eerst te worden overlegd met de crew.)


Moderatie: het moderatieteam
Gebruikersavatar
Adinomis
Berichten: 2501
Lid geworden op: 05 mar 2013, 17:49
Man/Vrouw: V

Parallellen Jozef - Jezus

Bericht door Adinomis »

Jozef was de lievelingszoon van zijn vader. ------------------------------------------------------------------------------------------ En zie, een stem uit de hemelen zeide: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb. (Math.3:17)

De geschiedenis van Jozef werd in dromen geopenbaard -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Het leven van Jezus werd bekend gemaakt in profetieën en visioenen.

Jozef ging op zoek naar zijn broers ----------------------------------------------------------------------------Jezus zoekt zijn broers (Mattheus 15:24 Jezus antwoordde: Ik ben slechts gezonden tot de verloren schapen van het huis van Israel.)

Jozef werd door zijn broers verraden en verkocht.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jezus werd door zijn broeders verraden en verkocht voor dertig zilverlingen

Jozef werd vernederd, maar werd niet boos en bitter. Daarna werd hij verhoogd om veel mensenlevens te redden--- Ook Jezus werd vernederd, maar werd niet boos en bitter. Daarna werd Hij verhoogd om veel mensenlevens te redden.

Jozef sprak als een profeet toen hij de toekomst bekend maakte. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jezus sprak profeterend over oordeel en de heerlijke toekomst.

Jozef trad op als een priester voor zijn familie-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jezus is de Hogepriester voor het huisgezin van God.

Jozef werd koning van Egypte, onder de Farao----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jezus is de koning der Joden en Koning der Koningen, aan de rechterhand van God.

Jozef werd verstoten door zijn broers, maar kwam bij de heidenen, die hij voorzag van brood---------------------------------Jezus werd verstoten door zijn Joodse broers en ging naar de heidenen, die Hij voorzag van het Levende Brood.

Jozef redde veel mensen van de dood.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jezus redt iedereen die in Hem gelooft van de eeuwige dood.

Jozef trouwde een heidense bruid ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ In de tijd dat zijn broeders in Israël blind waren had Jezus een bruid uit de heidenen.

Toen de broers bij Jezus kwamen herkenden ze Hem niet------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zo herkennen de Joden die blind zijn Jezus niet.

Jozef zag er ook anders uit dan zijn broers. Egyptenaren gebruiken oogschaduw enz.------------------------------------------------------Jezus heeft door de vermenging met de heidense cultuur voor de Joden ook een ander uiterlijk gekregen.

De naam van Jozef werd veranderd in Safenat-Paneach-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De naam van Yeshua Messias werd veranderd in Jezus Christus en Isa.

De tweede keer dat de broers bij Jozef kwamen, maakte Jozef zich aan hen bekend--------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zo zal Jezus bij zijn tweede komst zich aan hen bekend maken.

Jozef gaf zijn familie een toekomst in het mooiste deel van het land.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jezus geeft zijn broeders een land van melk en honing.
Rom.12:21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.
Special angel
Berichten: 1414
Lid geworden op: 02 jul 2013, 23:22
Man/Vrouw: V
Locatie: friesland

Re: Parallellen Jozef - Jezus

Bericht door Special angel »

jezus had een bruid ? hoe kom je daar bij adinomis? mvg.sa.
Mijn Jezus houdt gewoon van jou zoals je bent! Kies dan wie gij dienen zult! Jezus maakt je vrij!
Gebruikersavatar
Adinomis
Berichten: 2501
Lid geworden op: 05 mar 2013, 17:49
Man/Vrouw: V

Re: Parallellen Jozef - Jezus

Bericht door Adinomis »

Special angel schreef:jezus had een bruid ? hoe kom je daar bij adinomis? mvg.sa.
Het woordje "had" wordt gebruikt voor de vergelijking in de verleden tijd. De gemeente is nu de bruid van Christus. Zijn Joodse broeders zijn op dit moment blind.
Ik zou de vergelijking ook in de tegenwoordige tijd kunnen schrijven:

Jozef trouwt een heidense bruid ----- In de tijd dat zijn broeders in Israël blind zijn heeft Jezus een bruid uit de heidenen. (Op.19:7)
Rom.12:21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.